Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam, dostałem około 2 dni temu maila od Allegro, że klientowi zostało przyznane POK i to w wysokości 100% za uwaga! Ryske na szkiełku od aparatu która powstała zapewne podczas transportu :D. Ale do rzeczy dostałem maila, że nie jestem zobowiązany do spłaty tej należności, a dziś dostałem maila, że mam zrobić przelew 2400 na konto Allegro. Mógłby ktoś powiedzieć czy ktoś miał taka sytuacje. Podejrzewam, że to błąd Allegro bo nie mogą od tak zmienić zdania.
Ja w ogóle nie rozumiem takiego postępowania, klient reklamował u Ciebie wady ?
Ja się zastanawiam na jakiej podstawie allegro to chce ściągnąć z Ciebie, mają POK ich sprawa niech se wypłacają komu chcą i ile chcą 🙂
Skoro klient reklamuje towar ja odrzucam 100 % grzebane w telefonie, a allegro wypłaca z POK kasę i ściąga z Ciebie, co to ma być 😞
Tak, ale nie przyjąłem reklamacji ponieważ nie przyczyniłem się do uszkodzenia i kupujący zgłosił do POK.
@kostas11 Wszystko jest tutaj :
@Sergiusz0101 niepotrzebnie nowy wątek bo będziesz tłumaczył wszystko od początku 🙂
@Kaliope_Brzeg ja odpuszczam, jak zwykle tu o ryskach a tam ukruszone szkło, sprzedawca źle zapakował i jego problem, @Sergiusz0101 było ubezpieczyć, kupujący mógł reklamować a Ty powinieneś to naprawić z tytułu rękojmi, olałeś to płać 🙂
Przecież paczka była ubezpieczona na kwotę 5000 zł
@_HolaOla_ @cloudcloud proszę o odpowiedź bo sprawa jest dziwna
dlaczego allegro zmieniło decyzję? i na jakiej podstawie?
Sprawa została już wyjaśniona i Allegro nie wymaga ode mnie spłaty gdyż nie przyczyniłem się do uszkodzenia, pozdrawiam
a u kogo jest finalnie sprzęt?
U kupującego
Nawet gdyby wymagało, nie musiałbyś niczego płacić bez wyroku sądu. Tylko sąd mógłby uznać, że reklamacja kupującego jednak była zasadna i że masz obowiązek zwrócić wpłatę Allegro, które przejęło roszczenia. Dobrze, że już Cię nie nękają.
@xyz96 Kontakt z naszej strony ze Sprzedającym za pomocą wiadomości mailowych to nie jest nękanie.
@_HolaOla_ To subiektywna ocena nękanego 🙂
czy ja dobrze zrozumiałem kupujący dostał odszkodowanie i zatrzymał sprzęt?
ale fajnie mieć ciastko i zjeść ciastko
szczególnie gdy wada jest nieistotna a allegro zwraca całą kasę za telefon
nic tylko zgłaszać do pok wszystko co się kupiło
to lepsze niż ostatnia "udana" promocja w biedronce
A czy ja mogę coś w tym kierunku zrobić? Bo tak naprawdę dostał telefon za darmo
@Sergiusz0101 Jak to dostał za darmo? To Ty nie dostałeś zapłaty?
Ty też masz dość CZARNEJ LISTY KUPUJĄCYCH? Poprzyj pomysł!
Ja dostałem zapłatę ale chodzi mi o to , że Allegro zwróciło mu cała należność czyli 2400 zł, czyli dostał telefon za darmo
To już nie Twój problem.
Zrób tak samo, kup telefon, porysuj szybkę i wystąp o rekompensatę, będziesz miał telefon za darmo 🙂 Potem sobie wymienisz szybkę za 5 zł.
Żądanie zapłaty nienależnych 2400zł to jest nękanie.