anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

anulacja zamowienia i zwrot pieniedzy

MAMY ROZWIĄZANIE!
KindOfMagic4U
#7 Wielbiciel#

Klient kupił towar, zapłacił PayU, a ja otrzymałam już srodki na konto, wiec na koncie Allegro mam 0.

Okazało się towar jest niedostepny, wiec anulowałam transakcję. Jak oddać Klientowi pieniadze gdy na koncie Allegro nie ma środków?

oznacz moderatorów
2 ODPOWIEDZI 2
ko_alka
Była Moderatorka
Była Moderatorka

@KindOfMagic4U Cześć. Jeśli nie spodziewasz się w najbliższym czasie zasilenia konta Allegro Finanse, to poproś kupującego o numer konta bankowego i zwróć mu jego płatność bezpośrednio. Zachowaj proszę potwierdzenie tego przelewu - przyda się podczas składania wniosku o rabat transakcyjny. 

Na przyszłość - na Allegro możesz już rezerwować kwotę na poczet ewentualnych zwrotów: https://allegro.pl/pomoc/dla-sprzedajacych/konfiguracja-konta-do-wyplat/rezerwacja-kwoty-w-allegro-f... 🙂 

oznacz moderatorów
A3dam
#19 Nestor#

@KindOfMagic4U 
Sprzedający nie może anulować transakcji z powodu "niedostępności" oferowanego towaru.

Zwrot środków kupującemu nie zwalnia z obowiązku wywiązania się z zawartej umowy dostarczenia kupującemu sprzedanej rzeczy.

*** Złożenie oświadczenia o odstąpieniu od umowy i zwrot towaru to dwie zupełnie różne czynności (UOKiK) ***
oznacz moderatorów