anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

anulowanie zakupu

BazarZwierzaka
#1 Nowicjusz#

Proszę o pomoc. Czy mogę anulować wysyłkę paczki DPD pick up punkt odbioru jeśli klient anulował zakup. Etykietę zdążyłam już wydrukować. Status paczki mam już oczekujący na nadanie. 

Zrobiłam już zwrot środków i wysłałam wniosek o zwrot prowizji. Status zamówienia zmieniłam na anulowany. Nie wiem tylko co z ta realizowaną paczką ze statusem oczekujący na nadanie. Opcję anulowania etykiety mam na szaro. Dzięki za pomoc

oznacz moderatorów
6 ODPOWIEDZI 6

BazarZwierzaka
#1 Nowicjusz#

Dzień dobry. Proszę o anulowanie wygenerowanej wczoraj etykiety: Allegro Odbiór w Punkcie DPD Pickup 1012069431386U. Kupujący anulował zakup. Jeśli jeszcze coś mam podać proszę podpowiedź.

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg#

@BazarZwierzaka jeśli generowałeś przez WzA to nic nie rób , opłata za nadanie naliczana jest w chwili zeskanowania przez kuriera , dopłata do smarka w chwili odbioru przez klienta .

oznacz moderatorów

BazarZwierzaka
#1 Nowicjusz#

Rozumiem, dziękuję bardzo.

oznacz moderatorów

MiMary
Moderatorka
Moderatorka

Cześć, @BazarZwierzaka. Nie mamy możliwości anulowania Twojej przesyłki z Allegro. Jeśli chcesz ją anulować, to możesz to zrobić w tej zakładce, klikając w Szczegóły -> Anuluj przesyłkę. 

Marysia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

BazarZwierzaka
#1 Nowicjusz#

Witaj MiMary, no właśnie sęk w tym że w szczegółach tej wysyłki opcja anuluj przesyłkę mam już na szaro (niedostępną).  Użytkownik mdrogeria podpowiedział, żeby zostawić jak jest, bo opłaty nie zostaną naliczone, wysyłka była przez WzA. Chcę się tylko upewnić, czy nie będzie to się liczyło do statystyk jako "niewysłane" jeśli oczekuje wciąż na nadanie.

oznacz moderatorów

MiMary
Moderatorka
Moderatorka

@BazarZwierzaka, jeśli klient już anulował zamówienie, to nie będziemy go wliczać do statystyk jakości sprzedaży. 

Marysia
   Moderatorka
oznacz moderatorów