anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Anuluj zamówienie

Engulf
#8 Zapaleniec

Szanowny Panie/Szanowna Pani,

Zamówienie nr 455483e2-a759-11f0-8b8d-c5b44d4871fc zostało anulowane po wysłaniu, a platforma zwróciła pieniądze kupującemu. W związku z tym nie mogliśmy przechwycić paczki. Nie jestem w stanie stwierdzić, czy kupujący odmówi odbioru tej paczki.

Dwukrotnie kontaktowałem się z platformą w celu uzyskania pomocy, ale nie otrzymałem żadnej odpowiedzi. Potrzebuję rozwiązania: jeśli kupujący przyjmie dostawę, stracę zarówno produkt, jak i płatność. Żądam wyjaśnienia tak fundamentalnego błędu ze strony platformy i oczekuję ostatecznego rozwiązania.

Z poważaniem.

oznacz moderatorów
8 ODPOWIEDZI 8

mdrogeria
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Nie zmieniłeś statusu zamówienia , nie dodałeś nr przesyłki to teraz Masz problem .Przed rozpoczęciem sprzedaży dla własnego bezpieczeństwa warto zapoznać się z tym jak to wszystko działa

oznacz moderatorów

Engulf
#8 Zapaleniec

Dziękujemy za odpowiedź. Numer śledzenia zamówienia zostanie automatycznie przesłany, a status wysyłki zaktualizowany po wysłaniu towaru. Proces ten może się nieco opóźnić.

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Engulf dlatego warto zmienić status transakcji przed rozpoczęciem realizacji .

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

realizacją 😁

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka Allegro Gadane

@Engulf zmiana statusu jest ważna, ponieważ kupujący nie mógłby anulować zamówienia, gdyby ze statusu wynikało, że przesyłka została nadana. 
Czy kontaktowaliście się w tej sprawie z DHL? Po Twojej interwencji powinni mieć możliwość skierowania przesyłki z powrotem do Ciebie. 

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@la_nika ale jak to jest przesyłka AD to DHL nie będzie z nim gadał, przekieruje do Was 🙂 

la_nika

@kostas11 to nie jest Allegro Delivery 🙂 

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów

Engulf
#8 Zapaleniec

Dziękuję za odpowiedź.

oznacz moderatorów