anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Automat Pocztex wybrałam gabaryt M zamiast L

MAMY ROZWIĄZANIE!
siabinsia
#2 Obserwator

Cześć, przy nadaniu paczki wybrałam gabaryt M zamiast L czy przy nadaniu przez automat jest możliwość wyboru rozmiaru skrytki?

oznacz moderatorów
9 ODPOWIEDZI 9
w_kiwi
Moderatorka Allegro Gadane

@siabinsia Czy na pewno chodzi o przesyłkę pocztex? Widzę, że ostatnia sprzedaż na Twoim koncie była z metodą InPost paczkomaty. 

Wiktoria
   Moderatorka
oznacz moderatorów
siabinsia
#2 Obserwator

Przepraszam, z pośpiechu napisałam wiadomość z prywatnego konta zamiast z firmowego - już to poprawię.

oznacz moderatorów
BETTINAspzoo
#7 Wielbiciel

Cześć, przy nadaniu paczki wybrałam gabaryt M zamiast L czy przy nadaniu przez automat jest możliwość wyboru rozmiaru skrytki?

oznacz moderatorów
w_kiwi

@BETTINAspzoo Rozumiem. Z tego, co wiem, to nie ma możliwości wybrania gabarytu w automacie, natomiast najlepiej dopytać przewoźnika.

Wiktoria
   Moderatorka
oznacz moderatorów
pecela
#19 Nestor ⭐

@BETTINAspzoo 

Jak trafisz na kumatą osobę w placówce, to ci zmieni rozmiar na właściwy.

ps. Paczka dużo przekracza wymiary dla gabarytu M?

oznacz moderatorów
BETTINAspzoo
#7 Wielbiciel

Niestety, ale skanując etykietę z Allegro na ekranie automatu cały czas pojawiał się komunikat, iż jest jakiś problem.

Zadzwoniłam na numer [edytowano] gdzie dowiedziałam się, że Allegro nie ma podpisanej umowy na nadawanie przesyłek w automatach Pocztex - bardzo mnie to rozczarowało.

Podjechałam do najbliższej placówki pocztowej i bez problemu nadałam paczkę.

Nie rozumiem dlaczego przesyłki Allegro można odbierać, ale nie można nadawać.

oznacz moderatorów
pecela
#19 Nestor ⭐

@BETTINAspzoo

Generując etykietę wybiera się miejsce nadania (placówka pocztowa, punkt partnerski lub automat paczkowy). Narzędzie Wysyłam z Allegro generuje etykiety z opcją nadania w placówce pocztowej.

Aby nadawać w automatach, trzebaby generować etykiety z poziomu własnego konta w e-nadawcy, a nie przez WzA. 

oznacz moderatorów
BETTINAspzoo
#7 Wielbiciel

Dziękuję za informację - dzisiaj skontaktuję się z naszym opiekunem z Poczty Polskiej.

Posiadam dostęp do strony https://e-nadawca.poczta-polska.pl/

oznacz moderatorów
BETTINAspzoo
#7 Wielbiciel

Poprawiłam i czekam na odpowiedź.

Pytanie z konta 'siabinsia' można usunąć.

oznacz moderatorów