Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Na jednym koncie wlaczylem automatyczne rozliczanie salda, poczekalem aż rozliczy bieżące zobowiązania i kliknalem wyplac
Oczywiscie pozostawilo kwote zarezerwoną na ewentualne zwroty
Wchodze za jakis czas zerknąć i pobralo mi naleznosci wlasnie z tej zarezerwowanej kwoty
Czy allegro potrafi zrobic cos raz a dobrze ? Za kazdym razem bubel z błedami ?
Oczywiscie tak jak z katalogiem, allegro.cz, allegro one i cała resztą niewypałów tak ma być
Przeciez te środki to powinna być świetość ktorej nikt nie powinien ruszać
@w_kiwi @ko_alka @la_nika @nat_not @_HolaOla_
Poprawcie to albo usuńcie rezerwacje kwoty bo to się wyklucza
@Client:80340374 jeśli mamy sprawdzić tę sytuację, poproszę o login konta, o które chodzi. Jeśli nie chcesz podawać go tutaj, możesz wysłać wiadomość na spolecznosc@allegro.pl
Gdzieś tu chyba przedwczoraj padła odpowiedź, że nie pobiera ze środków na zwroty tylko wtedy gdy zwroty są automatyczne. Czyli albo mi się przywidziało albo znowu ktoś tam odleciał...
@_HolaOla_ ale co tu sprawdzać. Pobieracie z kwoty zarezerwowanej.
Nie mam automatycznych zwrotów. Nie mam tez zadnych zaległych faktur itd. Wlaczylem na tym koncie gdyz prawie zawsze mialem saldo dodatnie ( faktury zaliczkowe ) i chcialem przetestować allegrowe nowości.
Pierwszy dzien i juz wtopa
Tak to nie powinno wygladać i nikt nie powinien ruszać zarezerwowanych środków
Jesli to błąd a przypuszczam, że tak jest to powinien zostać jak najszybciej naprawiony
Zgłoś to proszę do odpowiedniego działu i niech dzialają bo troche niesmiesznie sie robi
@Client:80340374 Cześć. Nie jest to błąd, tylko standardowe działanie tego procesu. Środki wytrącane są również z kwoty, którą sprzedający rezerwują na pokrycie zwrotu wpłat dla kupujących.
@ko_alka ale zauważasz pewną głupote w standardowym działaniu tego procesu ?
Rezerwuje środki na ewentualne zwroty czy na rachunki ?
Zgłoś to prosze do odpowiedniego działu by przemyśleli jeszcze raz czy tak to powinno działać.
Druga sprawa to to, że potraficie pobierać nawet 20 groszy ( osobiscie nawet nie mógłbym uregulować takiej naleznosci bo musi być 1zł )
Może warto zmienić minimalną kwote na np 20zł ? Syf sie robi w rozliczeniach
Kolejny bubel przy automatycznym rozliczaniu
Wchodze z ciekawosci sprawdzic jak sytuacja i co ?
Przelewy24 - 10 krotność kwoty zarezerwowanej na zwroty
PAYU - odessane prawie do zera
Dlaczego pobiera z kwoty zarezerwowanej na zwroty kiedy moze spokojnie pobrać z drugiego źródla ?
Sprzedaje, klient wplaca na Przelewy24, środki za prowizje pobiera z PAYu. No genialne
Oczywiscie zaraz usłysze, że tak ma być i nie jest to błąd
@w_kiwi @ko_alka @la_nika @nat_not @_HolaOla_ ogarnijcie ten temat
głupota goni głupote. Nie wiem za co odpowiedzialni za ten projekt pobierają wynagrodzenie
@Client:80340374 Rezerwacja kwoty na zwrot nie blokuje automatycznego pobierania opłat na poczet rachunku Allegro. Takie działanie systemu jest zgodne z założeniami.
@Client:80340374 gdzieś o uszy mi się obiło że od początku roku 2024 będzie to opcja wymagana... Wtedy zrobi się niezły sajgon na tym portalu