Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam serdecznie. Jakieś 2 miesiące temu wykupiłem abonament na stronie NIEZBĘDNIK SPRZEDAWCY, aby mieć automatyczne wiadomości do klientów w dyskusjach oraz prośby o wystawienie oceny po zakupie. Przez cały czas wszystko działało poprawie i bez zarzutów, ale wczoraj zobaczyłem, że allegro blokuje moje wiadomości, ponieważ rzekomo są one niezgodne z regulaminem. Treść wiadomości pozostała niezmieniona od samego początku i nie rozumiem dlaczego teraz nagle coś jest nie tak. Bardzo proszę o pomoc. Poniżej załączam dokładną treść wiadomości, która jest wysyłana do klienta kilka dni po zakupie przedmiotu:
Dzień dobry, Mamy nadzieję, że są Państwo zadowoleni ze zrealizowanego przez nas zamówienia: - Nałokietniki Ochraniacze Łokci FOX LAUNCH D3O Elbow Guard r. M
Będziemy turbo wdzięczni za wystawienie pozytywnej oceny na stronie: https://allegro.pl/moje-allegro/zakupy/ocen-sprzedawce?orderId=ec922e81-55da-11f0-8ab8-8376d95d25f9
Jeżeli uważają Państwo, że nie zasłużyliśmy na pozytywny komentarz, prosimy o kontakt. Zadowolenie Klienta jest dla nas priorytetem, dlatego chętnie rozwiążemy każdy problem. Pozdrawiamy serdecznie Obsługa sklepu BONUSOUTLETSPORT
Cześć @BONUSOUTLETSPORT, poprosiłem odpowiedni zespół o zweryfikowanie w czym tkwi problem. Gdy tylko otrzymam odpowiedź, wrócimy do Ciebie w tym wątku 🙂