W dniu wczorajszym moje konto zostało zablokowane pod pretekstem bezpieczeństwa transakcji i braku mojej tożsamości. Chciałbym nadmienić ze dosłownie kilka dni wcześniej weryfikowałem swoja tożsamość przez nagranie filmiku z dowodem osobistym oraz moja twarzą. W mailu który otrzymałem odnoście zawieszenia konta zostałem poproszony o dodanie jeszcze raz tych samych zdjęć oraz zamieszczenie zdjęć towaru i faktur. Dodatkowo w emailu była informacja ze zdjęcia musza być w dobrej jakości i jedyna forma kontaktu to formularz do którego dostałem link. Niestety w otrzymanym linku który ma być jedyna form kontaktu nie można dodać dobrej jakości zdjęć ponieważ sa ograniczenia w rozmiarze plików, dodatkowo można dodać zaledwie 6 zdjęć, chociaż wymagane sa zdjęcia dowodu z obu stron, zdjęcia twarzy, zdjęcia faktur i zdjęcia towaru. Dostałem również poinformowany żebym dokończył istniejące transakcje ale moje pieniądze zostały zablokowane przez was na waszym koncie, a są to środki na prowadzenie działalności. Proszę o pomoc
@Hurtowe_Ceny to co żąda allegro naraża Cię na utratę danych, i ujawnienie tajemnicy handlowej, pamiętaj że allegro też prowadzi sprzedaż i nie może żądać od Ciebie faktur powinien się tym zainteresować UOKiK oraz UODO weryfikować dane można na podstawie kodu z Mobywatela bez ryzyka utraty skanów czy zdjęć Twojego wizerunku !!!
Jako załącznik ? serio, do tego są specjalnie robione strony, szyfrowane, skąd allegro czy Ty masz pewność że nie masz jakiegoś wirusa w kompie i nie wyciekną Twoje dane zanim je wyślesz 😞
Mam podobną sytuację. Jak to możliwe, że portal sprzedażowy żąda więcej danych niż bank??? Nieprawdopodobne praktyki typu blokada konta sprzedaży i finansów nawet do 60 dni. Ten sposób działania kojarzy sie z pewnym ustrojem, gdzie takie rzeczy to norma. Wymagają zdjęć dowodu (a wcześniej werfikowali konto bankowe, gdzie bank musi mieć odpowiednie dane by założyć konto firmowe). Zdjęć dowodu przy ofercie, gdzie oferty teraz nie ma bo jest wyrzucona przez blokadę konta. A juz zdjęcia umów handlowych, czy faktur? Naprawdę? Urząd skarbowy już ma mniejszy stopień inwigilacji. I to wszystko wysłać gdzie? Zwyczajnie na maila Allegro? A komu to wysyłam? Nie wiem czemu ma to służyć. A dodatkowo dostaje z automatu jakies kary typu wykluczenie z programu, no bo konto zablokowane. Tyle że samo Allegro to zrobiło. I co dalej? Tracę pieniądze, a to czego tu wymagają budzi obawy i właśnie zagraża bezpieczeństwu sprzedawcy.
Bank nie wymagał ode mnie dowodu, tylko dane do podania podczas podpisywania umowy na konto firmowe. A tutaj czytelne zdjęcia dowodu z obu stron (nie scany) i zdjęcia twarzy wraz z dowodem tzw selfie, następnie zdjęcie wystawionego na sprzedaż towaru wraz z umieszczonym obok dokumentem tożsamości! Następnie "Zdjęcia dokumentów które potwierdzą ze zawarte przeze mnie transakcje zostaną zakończone pozytywnie, dokumentami takimi mogą być umowy z dostawcami, faktury zakupu towaru".
Cześć @Hurtowe_Ceny, w przypadku takiej sytuacji jedynym rozwiązaniem sprawy jest kontakt z Działem Bezpieczeństwa w zgłoszeniu mailowym. Widzę, że prowadzisz z nami korespondecję w tym temacie w zgłoszeniu o numerze 60514420.
Nie prowadzę żadnej korespondencji w tym temacie, po prostu dosyłałem zdjęcia dowodu osobistego, twarzy, asortymentu wraz z dowodem, twarzy w raz z dowodem, faktury itp. do tej pory nie mam żadnej informacji w sprawie odblokowania konta.
Jest jakiś konkretny mail do tego działu bezpieczeństwa, czy wszystko idzie na ten mail z pomocy ogólnej? A potem ile się czeka na odblokowanie konta? Może zróbcie na wstępie weryfikację tak szczegółową, a nie kiedy jest sprzedaż na koncie. Konto zablokowane, jakby za karę, a tymczasem to weryfikacja danych już zweryfikowanych. Paranoje drodzy Państwo!
@too_bedera Kontakt z Działem Bezpieczeństwa przypisywany jest z formularza.
Czas rozwiązania sprawy zależy od wymaganych dokumentów oraz kolejności zgłoszeń.
Dziękuję za info. Nie wiem tylko dlaczego nie dostałam tego linku, jako adresu wysyłki dokumentacji. A jedynie link do pomocy ogólnej....
BAŁAGAN NA ALLEGRO BYŁ JEST I BĘDZIE☹️
A z boku wydawało się być takie poukładane i do rzeczy. Dziś pojawiły się nowe tematy w Pomocy, gdzie osobno widnieje zakładka "Zawieszenie konta". Zatem ta praktyka weszła w standard. Najlepsze, że kontakt tylko mailowy w tej kwestii. A korespondencja ...jak w urzędzie - i "szybka i na temat" i nie wiem, czy załącznik przeszedł, czy nie i kolejne 2 dni w plecy, no w głowie się nie mieści!
No i jak tam sprawa? Odblokowane? Bo nie wiem czy tylko u mnie takie dywagowanie ponad tydzień. To też przestroga dla nowych sprzedawców, co może się dziać, kiedy jeszcze nic się nie sprzedało, a tu faktury wymagają za sprzedaż i umowy, których się nie ma. Oczywiście po blokadzie konta, która spada jak grom z jasnego nieba. Chyba **piiip** ma mniejsze wymagania, a na pewno wszystko załatwia zanim zarejestruje się konto.