Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam .
Mam problem moje konto zostało zablokowane jako podstawę blokady otrzymałem następującą wiadomość. Dodam że, na koncie nie mam żadnych sporów z kupującymi. Zamówienia staram się realizować na bieżąco bez opóźnień. Konto firmowe w pełni zweryfikowane.
Zawiesiliśmy Twoje konto ze względów bezpieczeństwa. Podstawą naszych działań jest art. 2.12 Regulaminu Allegro . Musimy się upewnić, że korzysta z niego uprawniona osoba i jest ona w posiadaniu towaru oferowanego na sprzedaż.
Co to dla Ciebie oznacza
Usunęliśmy wszystkie wystawione oferty i anulowaliśmy oferty kupna złożone w licytacjach. Nałożyliśmy również czasowe opóźnienie wypłaty środków z Allegro Finanse na czas weryfikacji konta (Regulamin Allegro załącznik 7a, art. 2.2. oraz załącznik 7b, art. 3.2.).
Co należy zrobić
Prosimy Cię o potwierdzenie Twojej tożsamości oraz możliwości pozytywnej finalizacji transakcji. W tym celu prześlij nam:
zdjęcie towaru wystawionego na sprzedaż wraz z umieszczonym obok niego Twoim dokumentem tożsamości,
kolorowe zdjęcia (nie skany) obu stron Twojego dokumentu tożsamości,
zdjęcie Twojej twarzy (selfie), na którym widać także Twój dokument tożsamości.
Jak przygotować zdjęcia
Na dokumencie muszą być widoczne:
imię i nazwisko,
data urodzenia i ważności dokumentu,
zdjęcie,
narożniki dokumentu.
Pozostałe dane możesz zakryć – na przykład paskiem papieru. Zdjęcia nie mogą być jednak w żaden sposób modyfikowane. Powinny być zrobione w dużej rozdzielczości. Prosimy o przesłanie załączników zgodnie z instrukcją – dzięki temu szybciej przeprowadzimy weryfikację.
Wysłane zostały zdjęcia dokumentów, faktury z hurtowni gdzie kupuję towar a ja nadal mam zablokowane prawie 7 tys zł. Nie wiem co robić, czy anulować transakcję i robić kupującym zwroty czy kupować i wysyłać towar i czekać nie wiadomo ile na zwolnienie tych środków. Czytałem że, niektórzy wojowali nawet rok o wypłatę środków. Dla mnie jest to duża kwota i nie wiem co robić. Pisałem do administracji w powyższej sprawie. Ostatnia wiadomość to
Dzień dobry,
dziękuję za przesłane dokumenty.
Dołożymy wszelkich starań, aby zostały one zweryfikowane w ciągu najbliższego dnia roboczego. Proszę oczekiwać na odpowiedź w sprawie wyniku wspomnianej weryfikacji.
Najbardziej irytuje mnie fakt że, ludzie kupili towar i na niego czekają a ja nie wiem co mam z tym robić. Wiem że, zgodnie z regulaminem powinienem go wysłać ale ten towar kupuję pod klienta i ze środków od niego otrzymanych i tu rodzi się problem. Zresztą 90% firm handlujących motoryzacja tak robi. Wystawione są oferty a towar zamawiają pod klienta po zakupie.
Dla mnie to absurdalna sprawa. Starałem się działać i sumiennie podchodzić to sprawy tak aby każda ze stron była zadowolona a tu taka sytuacja.
Jeszcze dostałem następującą wiadomość
Nie wiem o co chodzi. Nigdy u tej osoby nic nie kupiłem. Dziwna sprawa
Dzień dobry,
kontaktujemy się z Tobą, ponieważ otrzymaliśmy zgłoszenie od sprzedającego AutoParts2017, że masz trudności z odnalezieniem zwrotu wpłaty.
Sprzedający prawidłowo zlecił zwrot. W związku z tym, że była to płatność Allegro Pay, zwrot został przekazany na poczet spłaty zadłużenia w usłudze Allegro Pay.
Wypłaty z wczoraj cofają i też blokują mam już zablokowane 7,360.89 zł. Zaraz okażę się że, zwrotów też nie wykonam bo coś zablokują.
Cisza brak odpowiedzi. Prowizję i opłaty od transakcji pobrane. Nie dość że, przed kupującymi zrobili ze mnie głupka, złodzieja czy oszusta to jeszcze na tym zarobili a ja jestem w plecy o te pobrane z salda opłaty i bez konta. dziękuje allegro.
@akumulator_plus przykro mi, jednak decyzję w tej sprawie może podjąć tylko Dział bezpieczeństwa, poczekaj proszę na odpowiedź w prowadzonej korespondencji e-mailowej. Informacja o zwrocie wydaje się być pomyłką Doradczyni, przepraszam za tę sytuację, możesz zignorować tę wiadomość.
Tak ale takimi praktykami stawiacie sprzedawców w złym świetle. Dla mnie jest to nieakceptowalne
Dla mnie są tą złe praktyki biznesowe i brak szacunku dla firm z którymi współpracujecie. To te firmy sprzedają i płacą wam prowizje które są spore.
@akumulator_plus to nie jest czysta zagrywka serwisu, może być uznana za czyn nieuczciwej konkurencji
wg regulaminu allegro
2.12.
W sytuacji, gdy Konto lub działalność Użytkownika w ramach Allegro wymaga dodatkowej weryfikacji danych, o których mowa w art. 2.1. lub 2.3, lub w przypadku powzięcia przez Spółkę uzasadnionych obaw co do bezpieczeństwa Konta lub Transakcji, dotyczących w szczególności nieuprawnionego przejęcia Konta przez inną osobę, lub w przypadku naruszenia Regulaminu przez Użytkownika, Spółka może:
a. uzależnić korzystanie z Allegro lub poszczególnych usług świadczonych w ramach Allegro od potwierdzenia przez Użytkownika odpowiednimi dokumentami jego wiarygodności, w tym tożsamości,
b. czasowo ograniczyć dostęp do poszczególnych usług świadczonych w ramach Allegro,
c. zawiesić na czas określony lub nieokreślony Konto Użytkownika,
d. zastosować mechanizmy lub narzędzia blokujące działanie botów lub innych narzędzi informatycznych lub programistycznych, o których mowa w art. 10.11.
Po ustaniu wyżej wskazanych okoliczności, Spółka zniesie przedmiotowe ograniczenia zastosowane wobec Użytkownika.
regulamin allegro
Użytkownikami mogą być osoby fizyczne, które ukończyły 18 lat i posiadają pełną zdolność do czynności prawnych, osoby prawne oraz jednostki organizacyjne nieposiadające osobowości prawnej, ale mogące we własnym imieniu nabywać prawa i zaciągać zobowiązania. Użytkownikami mogą być osoby, które nie ukończyły 18 lat w zakresie, w jakim mogą nabywać prawa i zaciągać zobowiązania, zgodnie z przepisami powszechnie obowiązującego prawa. Jeżeli przepisy prawa krajowego przewidują uzyskanie pełnoletności lub ograniczonej zdolności do czynności prawnych w innym wieku, stosuje się te przepisy.
2.3.
Osoby fizyczne prowadzące działalność gospodarczą, osoby prawne lub jednostki organizacyjne, o których mowa w art. 2.1, dokonują Rejestracji za pomocą odpowiedniego formularza rejestracyjnego poprzez podanie wyszczególnionych w nim danych. Następnie podmioty te przesyłają do Spółki kopię dokumentów potwierdzających przedmiotowe dane o prowadzonej działalności gospodarczej. Obowiązek przesłania kopii tych dokumentów nie dotyczy Użytkowników, których przedsiębiorstwo ma siedzibę w Polsce, w Czechach lub na Słowacji i którzy w ramach Rejestracji dokonali aktywacji Konta poprzez szybką wpłatę on-line bądź wpłatę przelewem tradycyjnym lub innym przelewem elektronicznym z rachunku należącego do podmiotu dokonującego Rejestracji. W imieniu podmiotów, wymienionych w zdaniu pierwszym niniejszego artykułu, czynności, o których mowa powyżej, dokonać może osoba, która posiada stosowne umocowanie.
Spółka zastrzega sobie możliwość żądania przesłania dodatkowych oświadczeń oraz dokumentów potwierdzających prowadzenie działalności gospodarczej przez podmioty, mające siedzibę, zarejestrowaną działalność lub rzeczywiste miejsce prowadzenia działalności gospodarczej poza terytorium Polski, Czech lub Słowacji. W przypadku, w którym dokumenty, o których mowa w zdaniu poprzednim sporządzone są w języku obcym innym niż polski, czeski lub słowacki - także tłumaczeń na język angielski. Informację w zakresie dodatkowych dokumentów, które podmioty wskazane w zdaniu poprzednim zobowiązane będą przesłać, zawarte będą w wiadomości e-mail przesłanej przez Allegro po wypełnieniu przez Użytkownika formularza rejestracyjnego.
pytanie dlaczego serwis wymusza działania pozaregulaminowe, gdzie jest napisane, że mają to być faktury?
dlaczego serwis uważa @akumulator_plus za małolata z wiekiem poniżej 18lat?
czy zdjęcie sklepu nie wystarczy?
Witaj, jak sie zakonczyla Twoja sprawa?
jakies powody takiego dzialania allegro?
akumulatory tez sa dla nich niewygodne?
@Stylish-sneakers @KOGIEL_T zespół bezpieczeństwa działa zgodnie z regulaminem, nie mogę ze względu na RODO udzielać tu informacji o koncie bez zgody właściciela konta.
U mnie dzisiaj załozyli blokade na wystawianie ofert bo niby podaje złe numery ean gdzie od kilku dni nic nie wystawiałem z numerem ean, Jakieś dziwne tematy sie tu dzieją , mali sprzedawcy już chyba nie są mile widziani przez allegro
@lala86 ja zachęcam Ciebie do kontaktu przez formularz kontaktowy w sprawie blokady, gdzie dowiesz się więcej.
Skorzystałem z formularza już wczoraj ale nic sie nie dowiedziałem , dostałem liste usuniętych kodów ean , gdzie nie moge niczego sprawdzić bo nie mam takich kodów w usuniętych ani aktywnych ofetach, na kolejne pytanie co to za kody i jak je zweryfikować odpowiedzi brak z waszej strony , za ten manewr dzisiaj straciłem 150 punktów
Dwa tygodnie temu usuneliście mi aukcje ze wzmacniaczem sygnału gps na jakieś zgłoszenie, współpracującego podmiotu ale tylko u mnie bo na allegro są 4 strony ofert z tym samym wzmacniaczem i wtedy też -150 punktów , oczywiście na pytanie odpowiedzi brak
@lala86 Podaj proszę login albo numer sprawy związany z Twoją sprawą. W ten sposób będę mógł to sprawdzić i zweryfikować.
zgłoszenie nr "50505802"
wcześniejsze zgłoszenie które zostało bez odpowiedzi , co skutkowało blokadą wystawiania i -150 punktów zgłoszenie nr "50355332"
Jezeli można to odpowiedz prosze w jakiejs wiadomości
Dziękuje @lala86, widzę, że prowadzisz rozmowę z Działem Bezpieczeństwa.
W tym momencie konsultowana jest odpowiedź na Twoje pytania, zostałeś też o tym poinformowany wczoraj o 19:16, także prosiłbym o odrobinę cierpliwości i kierowanie kolejnych pytań/wiadomości w zgłoszeniu 50505802.
Na pytania odnosnie kodów ean w zgłoszeniu 50355332 nie odpisaliscie i nie zostały udzielone odpowiedzi co skutkowało zablokowaniem wystawiania ofert i nałożeniu kary -150 punktów,
Jak sie ma druga opisana sytuacja gdzie nakładacie na mnie kare za naruszenie regulaminu -150 puntów za wystawienie oferty- wzmacniacz sygnału gsm gdzie w tej chwili takich aktywnych ofert jest na allegro prawie 200
Z tego co sie kiedys orientowałem jest ograniczenie na montaż tych urządzeń ale nie ma zakazu ich sprzedaży w Polsce