anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Blokada konta art 4.2

FilipNys
#7 Wielbiciel

Witam, czy jest jakakolwiek możliwość odblokowania mi konta kiedy dostaje bana za ten artykuł posiadałem tak naprawdę 3 konta z czego na 2 sprzedawałem firmowo, wszystkie 3 automatycznie dostały blokadę po tym jak zablokowali te jedno. Nie sądziłem, że robie coś złego swoje produkty wystawiałem jeszcze przed kontem firmowym były to klocki, a więc musiałem podpinać ofertę pod innych sprzedawców i tak też robiłem. Klocki były takie same jak w ogłoszeniu wszystko identyczne opis zrobiłem pod swój i bam nagle blokada za produkt podpięty pod ofertę. Czy jestem w stanie coś z tym zrobić dopiero co założyłem działalność i na start coś takiego, gdzie całą działalność opieram właśnie na allegro. Czy jest w stanie mi ktoś pomóc w tym temacie

oznacz moderatorów
5 ODPOWIEDZI 5

FilipNys
#7 Wielbiciel

Albo 4.1dodam tylko że klocki były wystawione jako bez markowe itd

oznacz moderatorów

MiMary
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

Cześć, @FilipNys. Na Twoje konta zostały nałożone ograniczenia związane z naruszeniem Warunków Ochrony Marek. 
Widzę, że już prowadzisz w tej sprawie korespondencję mailową i nasz pracownik przekazał Twoje dokumenty do weryfikacji. Proszę o chwilkę cierpliwości - gdy dokumenty zostaną sprawdzone, otrzymasz odpowiedź z decyzją co do sankcji na Twoim koncie. 

Marysia
   Moderatorka Allegro Gadane
oznacz moderatorów

FilipNys
#7 Wielbiciel

No dobrze, ale dalej nie rozumiem dlaczego przez 3 miesiące pozwoliliście mi sprzedawać na koncie, do tego czasu tak się rozwinąłem, że założyłem działalność miałem w tym miesiącu ponad 15 tysięcy obrotu i nagle nie robiąc nic złego blokujecie mi te konto przez to, że tamte miało blokadę, ja autentycznie nic nie zrobiłem na tamtym koncie i to tez nie tak, że założyłem konto po blokadzie, ja miałem założone je wcześniej. Nic złego nie robiłem i bam blokada

oznacz moderatorów

nat_not
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@FilipNys Poczekaj na wynik weryfikacji. Więcej o Warunkach Ochrony Marek możesz przeczytać tutaj.

Natalia
   Moderatorka Allegro Gadane
oznacz moderatorów

FilipNys
#7 Wielbiciel

No dobrze ja Panią w 100% rozumiem, ale musi Pani zrozumieć, że jeśli wyniki nie przejdą pomyśli to dostałem karę na konto, którą powinienem otrzymać 3 miesiące temu, a z tą karą nie postawiłbym wszystkiego na założenie działalności obkupieniu się w towar na koncie które założyłem przed blokadą i mogłem sprzedawać normalnie po blokadzie nie było żadnych problemów, nie dostałem żadnej blokady. Wszystkie swoje produkty kupowałem od polskich zarejestrowanych firm na które dostawałem faktury, a wystawiałem je zgodnie z waszymi katalogami, bo sam prawie nic z siebie nie mogłem wystawić. Stąd moje zakłopotanie, jesteście niezbędni w moim rozwoju i nie poradzę sobie bez was, a teraz mam czekać na odpowiedź nikt nie wie ile i nikt nie wie jaki będzie werdykt, gdzie ja fizycznie już teraz tracę

oznacz moderatorów