Witam wszystkich
Allegro bezpodstawnie zablokowało mi konto które założyłem miesiąc temu sprzedaż prowadziłem przez 3 tygodnie i blokada, z początku twierdzili że to standardowa procedura dla nowych sprzedawców że chcą sprawdzić czy posiadam sprzedawany towar i czy jestem w stanie realizować zamówienia. Musiałem przesłać zdjęcia towaru że faktycznie go posiadam. Gdy wykonałem wszystkie wytyczne napisałem z prośbą o odblokowanie dostałem odpowiedź że część zamówień jest jeszcze w drodze i jak tylko klienci otrzymają zamówienie to po 24h mam napisać. Klienci otrzymali towar weryfikacja przeszła prawidłowo więc napisałem. Otrzymałem wiadomość że na koncie x........ nie moim jest do opłacenia zaległość i mam ją opłacić to wtedy mi odblokują. Sprawdziłem to konto okazało się że jest na członka mojej rodziny który logował się kiedyś na nie z mojego kompa, bezpodstawnie zostałem przypisany do konta członka mojej rodziny. Na szczęście korzystam z **piiip**, empik i **piiip** i nie powiem żeby zależało mi na współpracy z drogim Allegro ale zablokowali mi środki na koncie i chciałbym je odzyskać, czy może ktoś pomoże w tej sprawie? Czytałem że takich bezpodstawnych blokad jest bardzo dużo nie wiem jaką politykę ma ten portal ale jak dla mnie jest to chore. Dodam jeszcze że moje konto ma 100% dobrych opinii i wszystkie zamówienia zrealizowane prawidłowo. Od siebie dla innych sprzedawców mogę dodać że przeliczyłem ile faktycznie wychodzi prowizja na allegro (kat. Motoryzacja) to z dopłatami do przesyłek i reklamą wyszło 23% więc gdy sprzedawałem na marży 30% bo na wyższej nie ma sprzedaży to wyszło marne 7% dla i nie wliczałem uszkodzeń w przesyłkach i zwrotów. Czy zgłoszenie sprawy do UOKiK coś pomoże czy szkoda czasu?
Jak chcesz aby Ci zdjęli blokadę to musisz uregulować to co jest winien ktoś z Twojej rodziny a kasę ściągnąć od niego .