Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam
Zakładam osobny temat bo jestem bezradna w obecnej sytuacji- moje konto zostało zawieszone na czas nieokreślony i nie mam bladego pojęcia dlaczego tak się stało.
Jest to moje pierwsze konto na allegro- około 2 tygodnie temu założyłam je, aby sprzedaż kilka rzeczy.
Po wystawieniu ofert konto zostało zawieszone
"Zawiesiliśmy Twoje konto ze względów bezpieczeństwa. Podstawą naszych działań jest art. 2.12 Regulaminu Allegro. Musimy się upewnić, że korzysta z niego uprawniona osoba i jest ona w posiadaniu towaru oferowanego na sprzedaż."
Zostałam poproszona o przesłanie zdjęć dowodu osobistego, selfie z dowodem oraz dowodu osobistego na tle produktów, które wystawiłam na sprzedaż.
Spełniłam prośbę, chociaż uważam że są to bardzo poufne zdjęcia i dostałam taką odpowiedź:
"Przykro mi, ale weryfikacja przebiegła negatywnie. Zdjęcie ograniczeń z konta wiązałoby się ze zbyt dużym ryzykiem dla bezpieczeństwa przyszłych transakcji. Na podstawie art. 2.12 Regulaminu Allegro konto pozostanie zawieszone na czas nieokreślony. W oparciu o art. 8.7 Regulaminu Allegro nie wyrażamy również zgody na ponowną rejestrację w Serwisie."
Oczywiście wysłałam zapytanie dlaczego weryfikacja przebiegła negatywnie i o jakim ryzyku bezpieczeństwa transakcji mowa skoro nie przeprowadziłam ani jednej transakcji?
Czy jest tu jeszcze ktoś kto jest w stanie mi jakoś pomóc ???
Dorota
Czy jest tu jeszcze ktoś kto jest w stanie mi jakoś pomóc ???
Tu na forum ? Nie.
Nie ich kompetencje.
@Client:126652844 Tylko i wyłącznie Dział bezpieczeństwa który nałożył blokadę. My szare ludki z forum nic nie jesteśmy w stanie pomóc.
@Client:126652844 Przykro ale jak Ci tak odpisali to nie odblokują.☹️
Czym Ty chciałaś handlować że to nie przeszło? Naprawdę wysłałaś zdjęcia wraz z towarem?
@Client:126652844 Jeśli napisali tak jak napisali to niestety ale szansa na odblokowanie konta będzie w zasadzie zerowa 😐