Witam
Założyłem nową firmę od miesiąca i zacząłem sprzedawać na allegro po miesiącu zostało mi zablokowane konto ze względów bezpieczeństwa powód " Chcę mieć pewność, że z konta korzysta uprawniona osoba,która posiada oferowany towar, dlatego muszę potwierdzić Pana tożsamość" poproszono mnie o przesłanie zdjęć towaru, selfie wraz z dowodem osobistym wysłałem wszystko następnie miałem zrealizować wszystkie zamówienia i jak to zrobię to mam się odezwać, tak zrobiłem po czym dostałem informację że mam spłacić zaległość konta innej firmy bo według ich danych dostęp do mojego konta oraz konta kogoś innego które mam spłacić posiadała inna osoba. Może ktoś mi podpowie jakim prawem mam płacić zaległość innej firmy skoro na allegro sprzedaję po raz pierwszy w życiu i nigdy nie posiadałem wcześniej konta do sprzedaży. Może ktoś wie gdzie i jak rozwiązać tą sprawę do kogo się zgłosić? Proszę o pomoc
@AutomotiveParts Przykro mi, ale nie mam jak rozwiązać Twojej sprawy na forum. W sprawie blokady kontaktuj się wyłącznie mailowo. Tylko w ten sposób nasz dział bezpieczeństwa będzie mógł to zweryfikować lub wyjaśnić wspomniane przez Ciebie kwestie.
@AutomotiveParts a to konto nie należy do kogoś z rodziny znajomy ? musieli jakoś powiązać, co nie zmienia faktu że jest to niezgodne z prawem o ile nie było to Twoje konto zgłoś się do UOKiK !