anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

BLOKADA KONTA

Wereziusz
#1 Nowicjusz#

Witam wszystkich, 

W dniu 04.12. moje kont zostało zablokowane z powodu "Częściowo ograniczyliśmy funkcjonalności Twojego konta ze względów bezpieczeństwa. Podstawą naszych działań jest art. 2.12 Regulaminu Allegro . Musimy się upewnić, że korzysta z niego uprawniona osoba i ma ona możliwość dokończenia transakcji."
Podesłałem zgodnie z prośbą mailowo wszystkie potrzebne informacje, które wymagali, dokumenty, screeny zamówień, zdjęcie dowodu na tle produktu zamówionego przez klientów. Dostałem informacje zwrotną, że proszą aby skontaktować się z nimi dobę po tym kiedy to kupujący odbiorą swoje przesyłki. (wysłałem im nawet jak pakuję paczki dla nich..) W międzyczasie wkurzony 06.12 zgłosiłem reklamację na prowadzący mnie dział SB Allegro z powodu traktowania mnie jak złodzieja. 
Przesyłki zostały dostarczone 09.11 o 15.40, pisałem już maile, pisałem na czacie z allegro doradcami, mówią, że ponagląją sprawę, ale jest złożona reklamacja i mam czekać 2 tygodnie na odpowiedź. Rozumiecie to? Kolejne 2 tygodnie z zablokowanym kontem.
Ktoś miał podobną sytuację na ten chory system człowego portalu e-commerce jakim się chwalą? Bo to są jakieś jaja po prostu 🙂 Nie dość, że ban bezpodstawny i po otrzymaniu wszystkich potrzebnych informacji powinni od razu zdjąć, to traktują sprzedawcę jak złodzieja, a kupującego jak złotego króla.

oznacz moderatorów
4 ODPOWIEDZI 4

LEW433
#21 Demiurg#

Wielu, przeszukaj forum, mogę Ci tylko napisać ze są tacy co nie rozwiązali tego problemu.

oznacz moderatorów

Wereziusz
#1 Nowicjusz#

Widzę, że stosują praktyki monopolistyczne. Myślę, że powiniem się tym UOKiK zainteresować bardzo mocno, bo to nie pierwszy i nie ostatni taki przypadkiem najwyraźniej 🙂 Pora chyba wystosować pismo w takim razie.

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Tak, wielu tak pisało tak chciało ale na razie nikt nic z tym nie zrobił.

oznacz moderatorów

Wereziusz
#1 Nowicjusz#

https://uokik.whiblo.pl/
Polecam każdemu, ja już to zrobiłem 🙂

oznacz moderatorów