Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam,
Jestem początkującym sprzedawcom. Miałam wystawiony produkt, który był chińczykiem. Tworząc ofertę nie wspomniałam ani w treści oferty, ani w tytule ani w parametrach o macierzystej firmie, która sprzedaje podobne produkty. Wiedziłam, że tak nie wolno. Mimo to firma macierzysta, która jest chyba oficjalnym producentem tego typu produktów ma chyba wyłączność na tego typu zabawki. Uznałam, jako nieświadomy sprzedawca, że będe to sprzedawać jako osobny produkt - nie ingerujący w żadne podszywanie sie pod jaką kolwiek inna firme/marke. Jak się okazało ( najwyraźniej dystrybutor w polsce) tej macierzystej firmy zgłosił mnie do allegro. Byłam zaskoczona. Myślałam, że jak nie widnieje żadna wzmianka o tej firmie w ofercie od A do Z to, że nie będzie mój produkt powiązany z jakimś innym. W efekcie allegro nałozyło mi blokade na wystawianie ofert BEZ MARKI. Jestem w dołku... bo z jednej strony nie mogę podłączać się pod katalogi z marka ( wiadomo, że właściciele będą zgłaszać) sama próbując stworzyć markę swoich produktów też nie mogę, bo teraz Allegro sam sobie wybiera z kim chce wejść w porozumienie w Strefie MAREK....a podłączanie się w katalogi, które są BEZ MARKI, MAM zablokowane...Rozmawiłam z konsultantem Allegro to jedyna "pomoc" to napisanie do firmy GLOBALNEJ maila z przeprosinami i prośbą o odwołanie mojej blokady na ALLEGRO...Serio? Oni nawet nie przeczytają mojego oficjalnego pisma a co dopiero cofną to co zaczeli ;( ...
Jak mam z tego wyjść, jestem podłamana. Jakość na super poziomie, regularność opłacanych rachunkow, zadowoleni klienci...a Allegro jednym ruchem UWAGA, ZABLOKOWAŁO MI WYSTAWINIE OFERT W KATALOGACH BEZ MARKI NA WSZYSTKICH KONTACH i na wszystkich moich produktach ;(;(;( jak tak można!!! Moje oferty ( nie mam ich dużo) to głównie katalogi bez marek...Czyli przez jedną sytuacje i jeden produkt, Allegro planuje zniszczyć mnie jako sprzedawce? Bo będę zmuszona zamknąc konta i firme ( która dopiero otworzyłam bo Allegro też poniekąd zmusiło, po przez wypchanie Prywatnego Sprzedawce w allegro lokalne. Z jednej strony rozumiem ale z drugiej...blokada do odwołania na wszystkich kontach i na wszystkich produuktach. Co ja mam zrobić?
@OneBestShop przykro mi, ale nie jestem w stanie pomóc w tej sytuacji.
Tak jak napisaliśmy w wiadomości e-mail, określenie zasadności zgłoszenia leży po stronie podmiotu uprawnionego, tj. zgłaszającego dane naruszenie.
Działania podejmujemy na podstawie otrzymania wystarczająco precyzyjnych i odpowiednio uzasadnionych zgłoszeń, wykazujących istnienie treści o charakterze bezprawnym w ramach serwisu - zgodnie z obowiązkami określonymi w art. 16 Aktu o Usługach Cyfrowych.
Mam, odezwać się do firmy globalnej - napisac maila w obcym języku i liczyć, że poświęcą swój czas ( ktoś tam z obsługi badź zarządu ) i zgłoszą się do Polskiego Allegro i wpłyną na cofnięcie blokady u jednego, małego sprzedawcy? Tak to Pani widzi, Pani Moniko? To jest rozwiązanie mojego problemu? Nie wystarczy blokada na wystawianie tego typu oferty dożywotnio, nie wystarczy polecenie w jakości sprzedazy ( -150 punktów) Rozumie to Pani, że załawienie tej sprawy z globalna firma, skreśla mnie całkowicie!!! Nie mam szans w ten sposób i dobrze Pani o tym wie