Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam. Otrzymaliśmy bonus powitalny 500 zł na Allegro ads. Czy całą kwotę 500 zł mogę wydać na reklamę bez ponoszenia żadnych opłat?
przeczytaj dokładnie regulamin i pomyśl czy Cię na to stać
No właśnie czytalem i nie do końca jestem pewien i stąd moje pytanie?
W regulaminie jest zapis o zmniejszeniu środków na ads o kwotę 500 zł.
Spełnienie wskazanych w art. III warunków Akcji skutkować będzie przyznaniem Bonusu w formie rabatu na usługi w ramach Allegro Ads odpowiadającego kwocie 500 zł brutto (słownie: pięćset złotych brutto) do wykorzystania na Usługę Allegro Ads typu „Oferty Sponsorowane”, „Ads Express” lub “Usługa Reklamy z Formularza Wystawiania Oferty”.
Przyznana w ramach Bonusu kwota pomniejszy wydatki Sprzedającego dokonane w ramach Usługi Allegro Ads typu: „Oferty Sponsorowane”, „Ads Express” albo “Usługa Reklamy z Formularza Wystawiania Oferty” poprzez obniżenie wysokości należności na rzecz Organizatora, z tytułu świadczenia Usługi Allegro Ads w danym okresie rozliczeniowym.
@sklep_Estilo_ tak, możesz wydać całą kwotę na reklamę. Po aktywacji bonusu i stworzenia kampanii, w Panelu Allegro ADS w zakładce "Bonusy" możesz na bieżąco sprawdzać, jaka kwota bonusu została wydana na reklamę.
I nie ponoszę żadnych dodatkowych kosztów? Wydaje 500 na reklamę i cała kwota jest pobierana z tego bonusu a ja nie dopłacam złotówki?
@sklep_Estilo_ poproszę Cię jeszcze o cierpliwość, ponieważ dopytuję zespół Allegro Ads o to czy jeśli zmieścisz się w 500 zł to czy całość będzie opłacona w ramach przyznanego bonusu. Dam znać, gdy otrzymam odpowiedź.
@sklep_Estilo_ wracam z odpowiedzią. W przypadku tej promocji sprzedający może wykorzystać te środki na działania związanie z Allegro Ads, czyli - jeżeli budżet całej kampanii wyniesie 500 zł - pokryjesz go z bonusowych środków.
Warto przy tym wspomnieć, że kwota 500 zł, o której mowa, zostanie odliczona z Twojego rachunku. Finalna opłata naliczona na rachunek za dany okres rozliczeniowy zostanie pomniejszona o wartość wykorzystanego budżetu.
Gdzie jest ta magiczna zakładka bo nie widze tego nigdzie??? Mam bonus niby przyznany, ale jak go sprawdzić nie ma żadnej informacji
Zaloguj się do Panelu Allegro Ads na allegro.pl/ads. Poczekaj, aż otrzymasz bonus (ok. 24 godziny od zalogowania do Panelu). Informację o przyznaniu bonusu znajdziesz w Panelu, w zakładce “Bonusy”. Otrzymasz również powiadomienie e-mail.
Stwórz pierwszą kampanię reklamową - w tym celu wybierz “Dodaj kampanię”, a potem “Oferty sponsorowane” (zobacz instrukcję). Wybierz oferty do reklamy i ustaw budżet dzienny oraz stawkę za kliknięcie.
Kliknij w przycisk aktywacji, a Twoja reklama zacznie działać w ciągu kilku minut! W zakładce "Bonusy" możesz na bieżąco sprawdzać, jaka kwota bonusu została wydana na reklamę.
Mam maila o aktywacji, ja pytam GDZIE jest ta magiczna zakładka bo jej nie mam.
@Jakosciowy Zakładka "Bonusy" pojawia się w Panelu Ads w momencie, kiedy otrzymasz pierwszy bonus i jest tutaj: