Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam, mam problem z oczekującą wpłatą od kupującego. Klient zakupił przedmiot, otrzymałem informację iż płatność została rozpoczęta i mogę wysłać przedmiot. Jednakże mail był podejrzany (vji5unqzki@allegromail.pl) i pojawiła się tam na czerwono informacja (brak aktywacji Przelewy 24, wypłata środków możliwa dnia 29.06.2020) - Możesz dostarczyć kupującemu zakupiony towar. Tak rzeczywiście jest ponieważ przelewy 24 są w trakcie aktywacji aczkolwiek po zapytaniu pomocy allegro stwierdzono iż takowa płatność nie ma miejsca w ich systemie. Kupujący nalega na wysłanie przedmiotu (jest to przesyłka online która może się znaleźć u niego w każdej chwili), a ja nie wiem czy te pieniądze rzeczywiście znajdą się na saldzie allegro które wynosi 0.
Nie masz statusu opłacone,nie ma wpłaty w finansach nie wysyłaj(chyba ze pobranie miało być).Ludzie kupują i nawet nie zwracają uwagi ze płatność nie przeszła.Możesz mu odpisać ze płatność nie wpłynęła i moze to sprawdzić na swoim koncie allegro przy zakupionym przedmiocie i po otrzymaniu wpłaty wyślesz.
a tak wyglądają maile od allegro są kodowane dla sprzedających
Nie daj się oszukać. Dopóki na saldzie Allegro nie masz wpłaty, nie wysyłaj towaru.
Okej dzięki za pomoc poczekam do tego poniedziałku o ile sie nie rozmyśli, tylko wtedy rozumiem jak nie dojdzie do transakcji mogę zgłosić zwrot za prowizje?
Witajcie,
Powiem Wam szczerze, że ja w dniu dzisiejszym miałem podobny problem.
W zamówieniach nie widziałem wpłaty(płatność w realizacji), jednak w historii wpłat była ona widoczna.
Również programy zewnętrzne (sello oraz e-nadawca), kwalifikowały mi w/w zamówienie jako opłacone.
Nie wiem czy allegro nie miało dzisiaj jakiś "problemów".
Z pozdrowieniami
Kamil
Wczoraj miałem jedną podobnie była opłacona ale nie pokazywało ze opłacone w zamówieniach.Rano już było ok ale płatność widniała jako zaksięgowana zaraz po zakupie
Odczekaj 7 dni od zakupu i wystąp o zwrot prowizji. Nie wysyłaj niczego bez wpłaty, nie wierz w żadne obietnice.
"złote myśli" xyz96: "Sprzedawcy zawsze byli, są i będą moimi wrogami na AG."😄