anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Brak środków z wpłaty kupującego

MAMY ROZWIĄZANIE!
LaFafik
#8 Zapaleniec#

Witam, dostałem email że płatność zakończona a na allegro nie widzę wpłaty 

oznacz moderatorów
20 ODPOWIEDZI 20
w_kiwi
Moderatorka
Moderatorka

@LaFafik Czy możesz dodać zrzut ekranu wiadomości, jaką otrzymałeś? Jeśli środki nie trafiły na Twoje konto Allegro Finanse, to najprawdopodobniej wiadomość jest próbą oszustwa. 

Wiktoria
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów
LaFafik
#8 Zapaleniec#

1000005895.jpg

1000005894.jpg

oznacz moderatorów
canada2002
#7 Wielbiciel#

Dzień dobry,

W dniu dzisiejszym,tj.21.10.2024 sprzedałem pamięć RAM,kupujący wpłacił pieniądze a ja przygotowałem przedmiot do sprzedaży .Na stronie "Środkii historia operacji "zleciłem wypłatę środków.

Po kliknięciu "wypłać środki" ,kwota do wypłaty zniknęła ale już nie pokazała się w zestawieniu wypłat i nie otrzymałem majla z potwierdzeniem.Proszę o pomoc i ewentualne rady jak postępować.

oznacz moderatorów
AutoJatne
#3 Debiutant#

U mnie to samo. Dwie wpłaty od kupujących, wypłaciłem pieniądze. Zero śladu w "środki i historia operacji" i nie dostałem maila z informacją o wypłacie środków. 

oznacz moderatorów
w_kiwi
Moderatorka
Moderatorka

@canada2002 @AutoJatne Mamy chwilowe problemy w tym zakresie, kwota sprzedaży pojawia się w sumie rachunku Allegro Finanse, środki można wypłacić, ale nie zostaje to odnotowane w historii. 

Wiktoria
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów
georgius
#1 Nowicjusz#

Sprzedałem towar na Allegro lokalnie. Allegro przysłało maila w którym jest także informacja że towar został opłacony, zleciłem wypłatę środków i nie otrzymałem maila potwierdzającego, a w historii operacji nie ma żadnego śladu ani wpłaty ani wypłaty . Pozdrawiam JK 

oznacz moderatorów
LaFafik
#8 Zapaleniec#

Zamówienie 897669c0-8f96-11ef-a608-fd5b8b7863c0 płatność zakończona w wpłaty na allegro brak

oznacz moderatorów
fox_paws
#13 Ambasador#

W niektórych bankach przelewy nie przechodzą w czasie rzeczywistym

oznacz moderatorów
LEW433
#21 Demiurg#

Taki przelew idzie w  większości chwilę ale może do końca następnego dnia roboczego.

oznacz moderatorów
LaFafik
#8 Zapaleniec#

Chodzi mi wpłatę dostałem wiadomość że płatność zakończona i na allegro też jest a środków nie ma

1000005894.jpg

oznacz moderatorów
LEW433
#21 Demiurg#

Tu nie masz: https://allegro.pl/moje-allegro/sprzedaz/srodki-i-historia-operacji

a to sprzedaż na zwykłym Allegro czy Lokalne, a od kogo ta wiadomość ?

oznacz moderatorów
LaFafik
#8 Zapaleniec#

Zwykle allegro i nigdzie tego nie ma

oznacz moderatorów
LEW433
#21 Demiurg#

Zaraz zjawi się moderacja to sprawdzi, oni widzą więcej. Ale nie masz kasy- nie wysyłasz.

oznacz moderatorów
actp-sklep
#10 Popularyzator#

Chyba jest jakiś problem dzisiaj, bo dane w historii operacji nie są aktualizowane. Przy zleceniu wypłaty dostępnych środków wyskoczył mi błąd, konto wyzerowane, a potwierdzenia wypłaty nie ma. Radzę poczekać do jutra 🙂

oznacz moderatorów
AlePiesio
#14 Krzewiciel#

@w_kiwi od godziny 10 rano nie widać wpłat kupujących w historii operacji, mimo że zamówienia przychodzą i są opłacone bo saldo do wypłaty się zwiększa. Widać tylko pobrane środki w historii 

oznacz moderatorów
LaFafik
#8 Zapaleniec#

Chyba po problemie bo właśnie wskoczyły środki na allegro 

oznacz moderatorów
AutoJatne
#3 Debiutant#

Ja dziś sprzedałem dwie rzeczy, dostałem maila, że zakupy opłacone. Wchodzę w zakładkę finanse i nie ma śladu po wpłatach i po moich wypłatach. Coś nie działa.

oznacz moderatorów
BrickTrek
#9 Pomysłodawca#

To nie próba oszustwa, tylko macie błąd w wyświetlaniu historii wpłat. Kilka osób pisze o tym samym problemie. Od godz. ok .12ej nie widać wpłat od Kupujących. Widoczne są tylko obciążenia salda. Przychodzą wiadomości od Allegro o wpłatach, zamówienia widoczne są ze statusem opłacone, ale nie ma śladu po wpłatach w historii (Środki i historia operacji). Może ktoś bystry pochyliłby się na tą awarią.

oznacz moderatorów
bpr72
#7 Wielbiciel#

Mam ten sam problem. Mimo sprzedaży oraz opłaconych zakupów, srodki nie trafiaja na moje konto Allegro Finanse. W historii widzę wyłącznie opłaty pobrane przez Allegro (prowizje od sprzedaży itp.)

oznacz moderatorów