Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam, 14 sierpnia kupujący kupił przez Kup Teraz na moich aukcjach trzy przedmioty. Jako metodę płatności wybrał opcję ''płacę przelewem tradycyjnym''. Jednak do dnia dzisiejszego nie otrzymałem wpłaty. W międzyczasie napisałem wiadomość email do kupującego z zapytaniem. Jednak nie otrzymałem żadnej odpowiedzi. Próbowałem też zadzwonić, ale nikt nie odbiera telefonu. Moje pytanie brzmi. Co powinienem zrobić w takiej sytuacji? Czy powinienem anulować transakcje i wystąpić o zwrot naliczonej prowizji do Allegro? Ile czasu kupujący ma na wpłatę przy opcji ''płacę przelewem tradycyjnym''?
@Scotfield Czas na wpłatę już minął i po tym co piszesz to raczej klient nie ma zamiaru płacić . Pisz o zwrot prowizji i wystaw ponownie.
@Scotfield przelew tradycyjny jest rozliczany do 5 dni roboczych. Z tego co piszesz wynika, że kupujący błędnie zlecił wpłatę i nie zostanie ona poprawnie rozliczona. Jeżeli kupujący nie odpowiada na Twoje wiadomości i próby kontaktu zgłoś wniosek o zwrot prowizji. W przypadku płatności przelewem tradycyjnym transakcja jest automatycznie anulowana po 14 dniach bez wpłaty.
@Scotfield sprawa prosta. Allegro w regulaminie dodało warunkowość do umowy kupna sprzedaży czyli oplacenie w terminie do 7 dni jeśli wplata lub potwierdzenie wpłaty nie zostanie przelana na konto lub ci pokazane to transakcji nie ma wystawiasz ponownie. Termin 7 dni jest domniemany i możesz go zmodyfikować umieszczjąc w treści oferty adnotację np że na wplate czekasz 3dni i wystawiasz ponownie. Umowy w kpc można bowiem w granicach prawa modyfikować dowolnie a kliknięcie kup teraz oznacza przez kupującego akceptację tych warunków.