Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
przeglądałem swoje zwroty w historii zakupów i zauważyłem, że ze kilka sprzedający nie zwrócili mi pieniędzy, minęły już 2 lata i nie mogę otworzyć dyskusji. jak odzyskać pieniądze ?
Tu przez Allegro? minęły 2lata i teraz sprawdziłeś jak?
moje zakupy potem filtruje na zwroty i przechodzę na status zwrotu i jest status odesłany do sprzedającego natomiast nie ma zwrot zakończony czyli, że zakończony zwrotem środków
Należy złożyć reklamację do sprzedawcy, wszystkie jego dane otrzymałaś na maila w wiadomości potwierdzjącej zakup. Sprzedający może reklamację pozostawić bez rozpatrzenia jeśli minęło 2 lata od zawarcia umowy. Sprawdź jeszcze bank, bo zwroty mogły wpłynąć na podany w oświadczeniu rachunek bankowy po za systemem allegro.
Odpowiedzialność sprzedawcy za produkt wynosi 2 lata,
Przypominam także, że sprzedawca może się wstrzymać ze zwrotem, aż do momentu otrzymania towaru, oraz o ograniczeniach nałożonych przez allegro
To allegro wysyła maile i zwraca pieniądze.
Maile są często cenzurowane lub niedostarczane.
My sami mieliśmy już przypadki, gdy po rozpatrzeniu pozytywnym odstąpienia od umowy, zaksięgowaniu, serwis z jakiś powodów nie przekazał zwrotu środków.
I tu wielkie podziękowania za czujność naszych kupujących - bo pieniądze muszą się zgadzać po obu stronach transakcji.
Przypominam także, że sprzedawca może się wstrzymać ze zwrotem, aż do momentu otrzymania towaru albo potwierdzenia nadania zwrotu.