Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzień dobry, klient zamówił u mnie towar - 2 sztuki i wybrał opcje dostawy DPD I zapłacił za przesyłkę 0 zł,
Nie mam zaznaczonej takiej opcji w cenniku dostaw. skąd taka sytuacja?
Każda dostawa w moim cenniku podlega opłacie w zależności od opcji.
Zapytaj go o to, ale pewnie dlatego, że ma smarta i pomyślał, że działa bezwzględnie 🙂
W sumie nie można wybrać dostawy i zapłacić innej ceny niż ustawiona (chyba) 🙂
Jeśli transakcja ma oznaczenie smart to wszystko prawidlowo
ja wiem, ale to wygląda, jakby kupujący sam zmienił sumę wpłaty w ramce 😮
@Client:47574729 to był kurier DPD, czy allegro kurier DPD ? i jaka wartośc transakcji, bo to też ma znaczenie ?
A od jakiej kwoty klient ma przesyłkę za darmo?
sprawdź sobie w ustawieniach dostawy , może udostępniłeś
@mdrogeria, to pojawia się nawet przy braku zaznaczenia 🙂
mój przykład: ustawiony tylko odbiór osobisty, a teraz patrz (bo szok!) 😮
@konto zamknięte Acha za złotówkę masz mu wysłać za pobraniem. A to ci hojny Kupujący.
musisz pokopać w ustawieniach dostawy , tam coś nie gra
to nie to, poprostu jak masz jedną opcję dostawy to drugą staje się ta do wpisania samemu, a że ludzie czytać nie potrafią, albo wiedzą lepiej (np że sprzedający musi mieć opcję wysyłki bo kupujący tak chce), a nikt się nie kontaktuje przed odklikaniem 🙂
Też miałem kilka dni temu przypadek klienta, który sobie nawrzucał rzeczy do koszyka i radośnie oświadczył w dodatkowym mailu, że MAM MU WYSŁAĆ za pobraniem. Mimo, iż nie udostępniam już takiej opcji w cennikach dostaw. Grzecznie odpisałem, że nie wyślę i albo wpłaca pieniądze z góry, albo anulujemy zamówienie.
A swoją drogą, Allegro mogłoby w końcu dać możliwość kasowania starych, nieużywanych cenników dostaw. Beznadziejne jest to, że nie można z tym zrobić u siebie porządku.
@Client:47574729 masz udostępnionego smarta więc masz 0 zł allegro rozlicza się z kurierem, pocztą lub inpostem jka poprawnie nadasz paczkę 🙂