Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Cześć, mam problem - chcąc wystawić przedmiot na "normalnym" allegro, przekierowuje mnie na lokalne
@NawadnianieTrawy Kliknij w link zaznaczony na czerwono na zdjęciu - prawy dolny róg - wystawisz wtedy na zwykłym Allegro;
Czym sie rozni alllegro od allegro lokalnego? Nie dziala mi alllegro należycie dlaczego?
@40464083 prowizją, narzędziami, allegro dla firm allegro lokalnie dla sprzedaży okazjonalnej 🙂
a zawsze możesz wystawiac na zwykłym
@40464083 Nie wystawiaj na Lokalnie, to zazwyczaj większe problemy, na przykład ze zwrotem prowizji. Wystawiaj na zwykłym Allegro, tam kupujący ma obowiązek zapłaty. Klikasz "wystaw przedmiot', potem zaznaczasz link wskazany na zdjęciu;
Nie zgodzę się. W większości przypadków okazjonalnemu sprzedawcy bardziej się opłaca wystawiać na allegro lokalnie.
1. aby uniknąć problemów ze zwrotem prowizji wystarczy nie udostępniać pobrań i odbiorów osobistych z płatnością przy odbiorze
2. na zwykłym allegro jest zazwyczaj dużo wyższa prowizja, liczona również od kosztów wysyłki
3. na zwykłym allegro jest sortowanie wg trafności i w kategorii, w której jest 500000 przedmiotów jedna oferta prywatnej osoby będzie niezauważona, na lokalnie po wystawieniu jest widoczna jako pierwsza.
4. łatwiejsze i szybsze wystawianie
5. łatwiejsze i szybsze generowanie druków inpostu
6. nie trzeba myśleć o białych tłach na miniaturkach, niedozwolonych słowach w opisach, EANach itp. itd.
Ale kupującym bardziej się opłaca, aby to było normalne Allegro. Na lokalnym z 3 ostatnich transakcji 2 nie doszły do skutku, bo sprzedający po zakończeniu się wycofał, a raz usłyszałem przekleństwa.
Warto się zastanowić, czy trzeba dołączać do tego towarzystwa.
@marc13 Wystawianie na zwykłym allegro często nie ma żadnego sensu, przykładowo sprzedając używaną książkę za symboliczne 5 zł. zapłacę ponad 2 zł. prowizji.