Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam, przychodzę z zapytaniem co się dzieję z osobą, która okradnie kogoś na allegro? Wiem, że osoba poszkodowana dostanie zwrot pieniędzy, lecz jestem bardzo ciekawy co się stanie złodziejowi?
To zalezy czy zlozysz zawiadomienie, czy poprzestaniesz na pok. Mysle ze all kieruje takie sprawy do windykacji a jak juz jest grubo to zawiadamiaja organy😉
Jeśli popełnił przestępstwo, zostanie osądzony i skazany, o ile ktoś zgłosi sprawę do sądu. Jeżeli odda pieniądze do Allegro po wypłacie rekompensaty kupującemu z Programu Ochrony Kupujących, praktycznie nic złego więcej mu nie grozi.
to, że ktoś popełnił przestępstwo nie oznacza automatycznie, że zostanie skazany. Do wyroku jest bardzo długa droga, szczególnie w naszych sądach w czasach pandemii 🙂
@Client:97980892 "jestem bardzo ciekawy co się stanie złodziejowi?" - a to już zależy, na kogo złodziej trafi, bo jeśli np. będzie miał pecha i przekręci jakiegoś człowieka czynu, to sprawiedliwość może go dopaść szybko i boleśnie😁
"złote myśli" xyz96: "Sprzedawcy zawsze byli, są i będą moimi wrogami na AG."😄
złodziejowi przysługuje "sybir"
małe sprawy oszustwa - to wyroki w zawieszeniu i grzywna
większe kara więzienia
generalnie wiekszość sprawców jest skutecznie wykrywana przez organa ścigania
Jak jest sprytny i wie jak robić przekręty, aby nie zostać złapanym to nic się nie dzieje. Nawet sumienie ma czyste, bo nie używane.
Z drugiej strony wielu oszustów, którzy myśleli, że są sprytni popełnia jakiś głupi błąd i później muszą uważać, aby nie schylać się po mydło pod prysznicem 😉