Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam, mam problem z realizacją zamówienie. Mianowicie klient kupił przedmiot na jednej z moich aukcji (status jest jako "płatność w toku"), jednak nie mogę nadać paczki ponieważ inpost nie importuje z allegro tego zamówienie. Czy to znaczy że muszę czekać, aż status zmieni się na opłacone?? I co właściwie oznacza status "płatność rozpoczęta"?? Że klient nie dokonał płatności, czy że nie jest ona jeszcze zaksięgowana???
musisz czekać , na razie nie masz środków od kupujacego .
Ale to znaczy, że kupujący opłacił czy mógł popełnić jakiś błąd podczas składania zamówienie i status płatności nigdy się nie zmieni ?? Z reguły status od razu był jako opłacone...
"płatność rozpoczęta" jak nazwa wskazuje jest rozpoczęta ale niezakończona, tzn że klient przeklikal dalej wybrał sposób płatności ale albo ją przerwał albo jeszcze jej nie zakończył i proces trwa. Poza tym czym się przejmujesz nie ma kasy nie ma towaru, pozniej wyslesz i zrobia cie na nigeryjczyka, obserwuj nie ruszaj ... samo się rozwiąże 😄
I to jest odpowiedź !! Dzięki
Wiesz jeżeli prowadzi się 11 kont różnych firm i wszystkie są w top 10 kategorii to już człowiek nabiera dystansu i uczy się pewnych zachowań
@MitsubishiASO I wcale to nie oznacza że zapłaci.Zapomniał, nie chce, mam to gdzieś itd.
Rozpoczęta oznacza, że kupujący wybrał metodę płatności, ale jeszcze nie zapłacił, albo już zapłacił, jednak jego wpłata nie została jeszcze przekazana sprzedającemu.