Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam,
Z tego co zrozumiałem Program Szybkich Wysyłek kończy się dzisiaj 31.12.2021, dlatego też mam pytanie, kiedy możemy spodziewać się informacji o nowym programie?
Czy od jutra jako sprzedający będziemy płacić pełną wartość wysyłki?
Dobre pytanie. Jutro już jest pierwszy dzień nowego roku a nowego programu szybkich wysyłek nie ma.
@tryme_pl, rabaty w ramach Programu Szybkich Wysyłek otrzymasz za zamówienia wysłane do 31 grudnia 2021 r. Po tym czasie zakończymy program. Pracujemy nad nowym programem, natomiast jest to temat, który powinien pojawić się w aktualnościach na początku przyszłego roku. 🙂
Czyli po prostu nie będzie narazie rabatów w pierwszych dniach stycznia, ale będzie doliczana opłata 0,99zł tak jak zwykle tak?
@AlePiesio, tak - po zakończeniu programu, sprzedający nie otrzymają opustu za przesyłkę (wysokość opłaty zależy od wartości zamówienia - więcej szczegółów znajdziesz tutaj).
Dziękuję. A czy od jutra metoda dostawy kolporter będzie kosztować 8.99zł tak? Czy automatycznie zmieni się cena w moim cenniku dostaw z 0zł na 8.99zł czy muszę sam to zmienić ręcznie?
@AlePiesio, tak samo, jak przy starcie promocji - automatycznie zmienimy ceny w ofertach sprzedających:
Taka cena pojawi się we wszystkich ofertach 3 stycznia i w tym kontekście nie musisz nic robić sam. 🙂
@AlePiesio, promocję na metody dostawy Allegro Punkty Kolporter przedłużyliśmy o 2 dni - potrwa do końca 2 stycznia 2022 r. Od 3 stycznia 2022 będziemy już pobierać od sprzedających oraz kupujących opłaty za przesyłki poza Allegro Smart! Przesyłki Allegro Smart! nadal będą bezpłatne.
Dziękuję za informację. Czyli jak dziś wygenerowałem etykiety darmową za 0zł do kolportera a wyślę ją w poniedziałek 3 stycznia to nię będzie doliczona żadna opłata ? 🙂
@AlePiesio, nie powinna - gdyby stało się inaczej, daj proszę znać, będę to weryfikować. 🙂
Witam, jest 3 stycznia a w cennikach dostaw dalej jest 0zł za punkty allegro kolporter. Promocja się skończyła wczoraj, i miało się zmienić samo w cenniku dostaw, tak zostałem tutaj zapewniony. Proszę o wyjaśnienie @ko_alka @mr_oma @la_nika @nat_not @_HolaOla_
@AlePiesio, możesz podać numer takiej przykładowej oferty? Zweryfikuję to.
Chodzi o wszystkie moje oferty. Np numer oferty: 10898819229
@AlePiesio, z tego, co widzę, ta przesyłka ma w ofercie darmową dostawę Allegro Smart! Przesyłki Allegro Smart! nadal będą bezpłatne. 🙂
Ale nie ma informacji o tym ile kosztuje przesyłka bez smart! Więc chyba coś jest nie tak. Przy innych formach dostawy są dwie ceny, ze smartem 0 i bez smart np 8.99zl
@AlePiesio, @annas14-firma skonsultowałam dodatkowo tę kwestię. Wszystko, o czym napiszę poniżej jest informacją, którą otrzymacie dziś w oficjalnej komunikacji.
Rozpoczęliśmy proces migracji ofert, w których są dostępne metody Allegro One. Oznacza to w praktyce, że w około 30 milionach ofert zmienimy ceny z 0,00 złotych na 7,99 zł (dla One Box) oraz 8,49 zł (dla One Punkt). Migracja, ze względu na dużą liczbę ofert, może potrwać około 2-3 dni (być może dłużej).
Sprawdźcie, proszę, czy możecie zmienić cenę ręcznie. Jeśli nie i kupujący zakupi ofertę w cenie sprzed migracji, pobierzemy opłatę, natomiast zwrócimy ją automatycznie do końca miesiąca (korekta na billingu).
A wyszło ja k zwykle. Aż przykro komentować. Nawet nie staracie się trzymać poziomu grzeczności.
@annas14-firma, w większości ofert cena powinna zmienić się automatycznie dziś do końca dnia. Natomiast w przypadkach, w których tak się nie stanie, nie będziecie stratni - będziemy korygować opłaty. 🙂
@mr_oma Po pierwsze, zmiana została zapowiedziana 20 grudnia jako automatyczna.
Po drugie, taka procedura zmiany cen powinna być przygotowana i rozpocząć się automatycznie o godzinie 0:00 Do godziny 2:00 3 stycznia nie było możliwości zmiany ceny nawet ręcznie (blokowana zmiana z powodu promocji)
Po trzecie, taka zmiana może zająć góra kilkadziesiąt minut. Opowiadanie o dniach to asekuracja i zapowiedź oczekiwanych kłopotów z realizacją.
Po czwarte, jak zwykle zabrakło słowa przepraszamy.
Dokładnie, w sylwestra zadałem pytanie czy ceny zmienią się automatycznie, dostałem odpowiedź że tak. Oczywiście dziś wyszło jak zwykle, człowiek musi się upominać i jak zwykle jest inaczej niż pracownik allegro poinformował nas.