Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dostałem wiadomość o treści:
@koszyk-online Norma nie norma, ale często się zdarzają takie wymuszenia. Nic z tym nie zrobisz ty, ani Allegro też ci nie pomoże- ZAPOMNIJ!!! Albo się poddajesz i wypłacasz haracz, lub zbierasz kolekcję czerwonych łap w dół. Jeżeli masz takie puszki, to porób fotki i wstaw, a także opisz że mogą, lub są w jakimś stopniu pogniecione, lecz nie wpływa to na jakość w środku.Ble ble ble. Nie będą się mieli czego czepić.
Opisuj i pokazuj towar jaki masz na stanie.
@pulkownik66 Zapomniałem dodać że oczywiście nie wysyłamy NIGDY pogniecionych puszek. Zawsze są w oryginalnym opakowaniu zbiorczym pakowane po 24szt. Zamawiamy tego po palecie i wszystkie wychodzą od nas w idealnym stanie. Nigdy nie wysłałbym pogniecionych. Jeśli by nawet się zdarzyło że jakieś puszki by się u nas pogniotły to sprzedalibyśmy je na sklepie stacjonarnym po przecenie bo mamy taką możliwość.
Towar ewidentnie uległ uszkodzeniu w transporcie, albo to zwykłe wyłudzenie. Na moją prośbę o zdjęcia kartonu i puszek dostałem zdjęcie tylko jednej..
@koszyk-online przywyknij ale się nie daj bo nauczysz takiego postępowania 😞
Odpisz na komentarz że klient próbował wyłudzić pieniądze pod groźbą negatywa a na prośbę zdjęć opakowania nic nie dostałeś 😉
Też kilka razy spotkałem się z podobnymi wymuszeniami, nie raz także opisywano podobne sytuacje na forum. Cóz, ja bym mnie ulegał i napisał klientowi, żeby zastosował się do obowiązujących przepisów prawa. Zgodnie z 560 1 oraz 561 1 kc, ma prawo do reklamacji - niech więc reklamuje. Negatyw zaś - serio myślisz, że taki typ da Ci pozytywa, nawet po ewentualnej "rekompensacie"? Prowadź z nim spokojną i rzeczową dyskusję, w razie czego ściśle trzymając się przepisów. I tyle.
Edit: Skoro w kc jest jasny zapis, że: "§ 1. Jeżeli rzecz sprzedana ma wadę, kupujący może złożyć oświadczenie o obniżeniu ceny albo odstąpieniu od umowy, chyba że sprzedawca niezwłocznie i bez nadmiernych niedogodności dla kupującego wymieni rzecz wadliwą na wolną od wad albo wadę usunie. ", to wyraź jeszcze raz wolę usunięcia wady. Nawet wyślij swojego kuriera, jeśli będzie trzeba. Ale nie pozwól sobie wchodzić takiemu człowiekowi sobie na głowę, bo tylko uczysz go, że sprzedawcy będą ulegać i dalej będzie mógł wymuszać nienależne świadczenia. Co zresztą jest karalne - można tu mówić o ewentualnym zajściu przesłanek z art. 286 kk:
podlega karze pozbawienia wolności od 6 miesięcy do lat 8."
@Vryko ma rację
jak ma problem niech reklamuje towar
ale groźby typu to mogą go zaprowadzić do sądu