anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

co zrobic jesli mam podejzenie ze zwrot byl uzywany

WTMSport
#7 Wielbiciel#

Otrzymałem zwrot i wszystko wskazuje na to ze pomimo tego ze metka nie zostala zerwana to wszystko wskazuje na to że przedmiot był uzywany przez jakis czas. 

oznacz moderatorów
8 ODPOWIEDZI 8

Client:44052296
#21 Demiurg#

@WTMSport jeżeli przedmiot stracił na wartości i możesz to udowodnić możesz pomniejszyć zwrot pieniędzy adekwatnie do utraconej wartości.

oznacz moderatorów

WTMSport
#7 Wielbiciel#

pomijam fakt  że produkt jest cały w kłakach. Największy problem to metka, która była schowana do kieszeni i żyłka trzymająca metkę zacięła zamek błyskawiczny którego nie da się otworzyć. Czy w takiej sytuacji mogę odmówić przyjęcia zwrotu ?

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@WTMSport odmówić przyjęcia zwrotu nie, ale możesz pomniejszyć zwrot pieniędzy jeśli produkt stracił na wartości (konieczne będzie wykazanie jaka to kwota). 

Monika
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

WTMSport
#7 Wielbiciel#

czy mogę prosić o rozwinięcie sentencji  "konieczne będzie wykazanie jaka to kwota" bo nie bardzo rozumiem

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

@WTMSport Nie sądzę żeby żyłka przeszkadza żeby nie dało si e tego rozpiąć, ale zwracasz tyle ile jest towar wart teraz, oczywiście wiarygodnie.

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@WTMSport musi to być realna kwota, nie możesz np. oddać 1 zł, bo tak. Powinieneś wykazać w jakiej cenie są kurtki w takim stanie, więc o ile realnie została obniżona wartość tego produktu. 

Monika
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

kolekcjoner608
#21 Demiurg#

Wielu takich "inteligentnych" klientów często kupują ubrania by tylko gdzieś się pokazać czy zabłysnąć a potem oddają i szukają innych w których ich jeszcze nikt nie widział . Metę można czasowo ukryć a po jakiejś imprezie ubranie oddać tłumacząc że źle leży i mi nie pasuje.

oznacz moderatorów

WTMSport
#7 Wielbiciel#

Zdjęcie WhatsApp 2024-10-31 o 11.47.59_4c319a17.jpgZdjęcie WhatsApp 2024-10-31 o 11.48.00_b37b004e.jpg

oznacz moderatorów