anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

częste zmienianie prowizji

ElaEla7
#9 Pomysłodawca#

Sprzedaję w kategorii 

Allegro Kolekcje i sztuka Rękodzieło Przedmioty ręcznie wykonane Wyposażenie domu Mozaiki

W roku 2019 były prowizje 15%. Od stycznia do maja zmniejszyli do 10% , w czerwcu znów zwiększyli do 15%, w lipcu naliczają mi jeszcze inaczej bo mam pakiet powitalny (mąż założył firmę) np.

towar 89 zł (aukcja wyróżniona) - prowizja 3,34 zł 

Wiem, że od aukcji wyróżnionej płaci się 50% prowizji i nie jest to ani 15% ani 10% po przeliczeniu. Ile wynosi ostatecznie prowizja z tej kategorii? Czy allegro testuje jak wysoką prowizję są w stanie sprzedawcy płacić zmieniając ją tak często?

oznacz moderatorów
8 ODPOWIEDZI 8

nat_not
Moderatorka
Moderatorka

@ElaEla7 W ofertach wyróżnionych naliczana jest dodatkowa prowizja w wysokości 0,5 wartości obowiązującej w danej kategorii prowizji.

Zachęcam Cię do przeliczenia kosztów w naszym kalkulatorze.

Natalia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

ElaEla7
#9 Pomysłodawca#

Na jednym koncie jest 15%, na drugim koncie 3,34 zł prowizja od aukcji wyróżnionej z pakietem powitalnym. 

oznacz moderatorów

Knowhere
#21 Demiurg#
oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

@ElaEla7 Sprawdzają twoją czujność i cierpliwość.

oznacz moderatorów

sagarysklep
#11 Animator#

Nie dojść że płaci się za wyróżnienie to jeszcze 0,5 wartości obowiązującej ??? Dramatv .. 

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

@sagarysklep Tak działa uczciwość!

oznacz moderatorów

ElaEla7
#9 Pomysłodawca#

Ja akurat nie płacę za wyróżnienie bo mam pakiet powitalny dla nowych firm, ale inni chyba płacą i to i to. Sam fakt, że prowizja od rękodzieła 15% to już słów brakuje.

oznacz moderatorów

ElaEla7
#9 Pomysłodawca#

i jeszcze za przesyłkę też trzeba płacić 15% prowizji, tak jak gdyby wysyłka produktów do rękodzieła była cięższa, większa do transportu. Trudno zrozumieć myślenie allegro, a może jego brak.

oznacz moderatorów