anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Czasem zwracamy środki klientowi na jego konto, teraz zrozumiałem że spada nam jakość sprzedaży. Jak

Top_Hi-Fi_BDG
#1 Nowicjusz#

Czasem zwracamy środki klientowi na jego konto, teraz zrozumiałem że spada nam jakość sprzedaży ponieważ nie zapisuje się termin zwrotu a allegro nie zwraca prowizji. Jak to naprawić. Jak robić przelewy aby to się zapisywało ?

oznacz moderatorów
6 ODPOWIEDZI 6

Halfrunt
#20 Guru#

W przypadku odstąpienia od umowy Zwracaj środki konsumentom zgodne z ustawą, czyli tym samym kanałem płatności co zakup, a unikniesz spadku punktacji.

oznacz moderatorów

Top_Hi-Fi_BDG
#1 Nowicjusz#

Problem jest jeśli nie mamy kasy na koncie. Nasza firma nie będzie uzupełniać środków na konto. Może robić przelewy.... Czy jeśli przelejemy na konto z formularza zwrotu z numerem zwrotu, to allegro uzna to za zwrot ? Co zrobić z tranaskcjami które już poszły jako przelew i nawet prowizji nie oddali, nie mówiąc o zmianie statusu przelewu na wykonany....

oznacz moderatorów

w_kiwi
Moderatorka
Moderatorka

@Top_Hi-Fi_BDG Przykro mi, ale nie. Nasz system rejestruje tylko zwroty zlecone poprzez platformę Allegro. 

Wiktoria
   Moderatorka
oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

@Top_Hi-Fi_BDG To chore, ale zawsze możesz zasilić konto żeby zwrócić kupującemu.

oznacz moderatorów

SpeedyGonzalezz
#12 Orędownik#

@Top_Hi-Fi_BDG  Lepiej zwracać kasę przez Allegro Finsnse. Kwotę do zwrotu możesz przelać sobie Blikiem w czasie rzeczywistym - jest do tego specjalny przycisk. 

--------------------------------------------------
Najszybsza mysz w całym Meksyku
oznacz moderatorów

w_kiwi
Moderatorka
Moderatorka

@Top_Hi-Fi_BDG Jeśli chcesz otrzymać punkty za szybkie zwroty wpłat kupującym, zwracaj środki za pośrednictwem Allegro Finanse

Wiktoria
   Moderatorka
oznacz moderatorów