Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam, allegro usuwa mi co miesiąc aukcje. Dostaje taką informacje. W zgłoszeniu wykazano, że Twoje oferty naruszają prawa wyłączne (na przykład prawa do znaku towarowego bądź prawa autorskie do projektu przedmiotu) zgłaszającego. Próbowałem pisać do allegro jednak nie dostaje żadnych odpowiedzi. W zeszłym miesiącu napisałem od razu po zamknięciu mi aukcji i nadal nie otrzymałem odpowiedzi. Dziś sytuacja się powtórzyła znowu napisałem wiadomość ale tym razem zauważyłem, że nie dostałem potwierdzenia przyjęcia zgłoszenia, napisałem ponownie i również brak potwierdzenia jedynie "Twoje zapytanie zostało wysłane do doradcy" ale brak potwierdzenia mailowego i numeru zgłoszenia. Jeśli chodzi o znaki towarowe to jestem licencjonowanym sprzedawcą moich produktów i producent wymaga ode mnie używania ich zdjęć. Dodatkowo inni sprzedawcy mają te same produkty i nie widzę żeby mieli ciągle usuwane aukcje.
@Orc3DLaboratory Twoje oferty zostały usunięte z powodu naruszenia praw autorskich.
Podstawą działania było zgłoszenie, które otrzymaliśmy od uprawnionego przedstawiciela marki Warhammer współpracującej z nami w ramach programu Współpraca w Ochronie Praw.
@la_nika Jaka są roszczenia firmy Warhammer w stosunku do naszych produktów, bo nie są to kopie ich produktów tylko modle fantasy zaprojektowane przez artystów których licencje na sprzedaż mamy. I jakim cudem tylko moja firma cierpi z tego tytułu roszczeń, a nie inne firmy posiadające również licencje na sprzedaż tych samych produktów?
@Orc3DLaboratory skontaktuj się proszę w tej sprawie z przedstawicielem tej firmy.
"Jeśli podobne oferty innych sprzedających są dostępne w serwisie, powód może być następujący:
@la_nika Nie jest rozwiązaniem mojego problemu kliknołem nie chcący. Firma Warhammer powinna podać podstawe roszczenia do zamknięcia moich aukcji. Widzę że wystarczy zgłosić aukcje do zamknięcia w nie jest to w jakiś sposób weryfikowane. Na moich aukcjach nie ma użytych sformułowań odnoszących się do firmy warhammer ani ich logotypów, jedyną wspólną jest kategoria w której są wystawione moje aukcje. A to chyba nie oni są właścicielem kategorii na Państwa stronie. Ja posiadam Licencje na sprzedaż projektów artystycznych nawiązujących do świata fantasy, który jest szeroki i nie należy do firmy Warhammer mimo że bardzo by tego chcieli. W państwa odpowiedzi sugerowano mi skontaktowanie się z przedstawicielem firmy Warhammer jeśli jest taka możliwość prosił bym o wskazanie osoby z którą miał bym się skontaktować.
@Orc3DLaboratory poprosiłam o kontakt e-mailowy z Tobą w tej sprawie. Poczekaj proszę na wiadomość.
@la_nikawkradła się chyba literówka, czy chodziło o to, że Warhammer się ze mną skontaktuje?
@Orc3DLaboratory nie, my się z Tobą skontaktujemy i podamy Ci dane firmy zgłaszającej.
Przepraszam za literówkę.
@la_nika dobrze dziękuję czekam na informację
Pozdrawiam
@la_nika Nadal czekam...
no już miesiąc ten mail coś dojść nie może.