Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam , mam pytanie do innych sprzedawców, czy tylko mi sprzedaż całkowicie stanęła, na początku jak dali parę promocji za darmo , poszło nawet dobrze, ale teraz jak już promocje stanęły, to sprzedaż stanęła, a nie opłaca się włączać płatnych wyróżnień, bo opłaty są tak wysokie , że towar który kupujemy, to powinni nam sprzedawcy dopłacać, allegro lokalnie, oferty są na allegro wyświetlane, tam sprzedają ludzie , którzy nie ponoszą żadnych kosztów, nie płacą podatków, nic dosłownie nic , ceny zaniżają, a my którzy mamy koszty działalności, musielibyśmy sprzedawać beż zysku, a nawet dopłacać do tego , niektóre przedmioty , na których jest 10 zł zysku , a za najtańsze promowanie allegro bierze 19 zł za 10 dni , to po 10 dniach musimy dopłacać do interesu , nie wspomnę o prowizji za sprzedaż, podatku VAT 23% i dochodowym, a jeszcze Szanowne Allegro , jak już ktoś wspomniał w innym temacie , na twojej aukcji , za którą ty płacisz, promuje najniższe ceny innych sprzedawców, co już całkiem dobija sprzedaż, reasumując, jak nie płacisz daniny i to dość wysokiej, bo wyższej niż ryczałtu w Urzędzie Skarbowym, to nie zarobisz nic , płacąc też nic nie zarobisz, bo jedynym zarabiającym na twoim towarze i twojej ciężkiej pracy jest Allegro, a nie ty , więc pytam , czy tak ma działać allegro , ma być tylko dla bogatych , I tych którzy omijają podatki , temat nadaje się na rozmowę publiczną w mediach , bo to już nie jest interes, tylko wyzysk, sprzedaż stanęła całkowicie, a jeszcze obwarowania , zdjęcia muszą być bez napisów, po mimo iż są to napisy orginalne z produktów, to nie można wstawiać, bo to naruszenie zasad zarobku allegro, no bo jak klient nie widzi fajnych zdjęć, to omija ofertę, I to jest też celowe zagranie Allegro, aby wymusić płatne reklamy , czyli jak nie płacisz daniny , to nie sprzedajesz, a jak płacisz, to nie zarabiasz, proszę o opinię innych sprzedawców, bo może błędnie myślę, I się mylę, bo allegro, to na pewno odpowie, że się mylę, ale sprzedawcy , jak myślicie, czy mam rację? Wiem że tym wpisem, będę znów ograniczany do minimum w punktach, czy czym tam się sugeruje allegro, ale naprawdę, to co się tu dzieje, to woła o pomstę do nieba , jeżeli macie inne spostrzeżenia, to napiszcie , bo mogę źle to odbierać, a sprzedaż nie idzie bo mam pecha poprostu , I towary sprzedają się takie same u innych , w ostatnim tygodniu, tylko 1 sprzedaż, jak zapłacę koszty promowania , to już dopłaciłem do interesu .
@edymar7674 Twoje oferty nie mają oznaczenia ,,smart ,, to podstawowy problem , nad którym musisz popracować bo przy tych cenach jakie oferujesz to jedyna droga do jakiejkolwiek sprzedaży .
Mam wykupionego smarta , więc dziwię się, że nie ma oznaczenia , tak samo jeżeli mam lepszą cenę od kogoś innego , to ten ktoś ma zaznaczone super cena , po mimo iż towar mamy taki sam , a mój jest troszkę tańszy, to są zagadgi , ale nad smartem się nie zastanawiałem, ponieważ mam smarta wykupionego i myślałem , że to z automatu powinno być zaznaczone.
Wykupowanie SMART jako sprzedający nie jest obowiązkowe. Żeby mieć oznaczenie SMART musisz spełniać następujące warunki.
https://allegro.pl/dla-sprzedajacych/kategoria/allegro-smart
Zacznij od tego. Ustaw wysyłkę, dowiedz się na ten temat wszystkiego. Wybierz odpowiednio. Pytaj tutaj. Pomożemy. Co do rentowności. Jak będziesz wysyłać w ramach SMART to będzie jeszcze drożej 🙂