anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Czemu sprzedaż się zatrzymała

edymar7674
#8 Zapaleniec#

Witam , mam pytanie do innych sprzedawców,  czy tylko mi sprzedaż całkowicie stanęła,  na początku jak dali parę promocji za darmo , poszło nawet dobrze,  ale teraz jak już promocje stanęły,  to sprzedaż stanęła,  a nie opłaca się włączać płatnych wyróżnień,  bo opłaty są tak wysokie  , że towar który kupujemy, to powinni nam sprzedawcy dopłacać,  allegro lokalnie,  oferty są na allegro wyświetlane,  tam sprzedają ludzie , którzy nie ponoszą żadnych kosztów,  nie płacą podatków,  nic dosłownie nic , ceny zaniżają,  a my którzy mamy koszty działalności,  musielibyśmy sprzedawać beż zysku,  a nawet dopłacać do tego , niektóre przedmioty , na których jest 10 zł zysku , a za najtańsze promowanie allegro bierze 19 zł za 10 dni , to po 10 dniach musimy dopłacać do interesu , nie wspomnę o prowizji za sprzedaż,  podatku VAT 23% i dochodowym,  a jeszcze Szanowne Allegro , jak już ktoś wspomniał w innym temacie , na twojej aukcji , za którą ty płacisz,  promuje najniższe ceny innych sprzedawców,  co już całkiem dobija sprzedaż,  reasumując,  jak nie płacisz daniny i to dość wysokiej,  bo wyższej niż ryczałtu w Urzędzie Skarbowym,  to nie zarobisz nic , płacąc też nic nie zarobisz,  bo jedynym zarabiającym na twoim towarze i twojej ciężkiej pracy jest Allegro,  a nie ty , więc pytam , czy tak ma działać allegro , ma być tylko dla bogatych , I tych którzy omijają podatki , temat nadaje się na rozmowę publiczną w mediach , bo to już nie jest interes,  tylko wyzysk, sprzedaż stanęła całkowicie,  a jeszcze obwarowania , zdjęcia muszą być bez napisów,  po mimo iż są to napisy orginalne z produktów,  to nie można wstawiać,  bo to naruszenie zasad zarobku allegro,  no bo jak klient nie widzi fajnych zdjęć,  to omija ofertę,  I to jest też celowe zagranie Allegro,  aby wymusić płatne reklamy , czyli jak nie płacisz daniny , to nie sprzedajesz,  a jak płacisz,  to nie zarabiasz,  proszę o opinię innych sprzedawców,  bo może błędnie myślę,  I się mylę,  bo allegro,  to na pewno odpowie,  że się mylę,  ale sprzedawcy , jak myślicie,  czy mam rację?  Wiem że tym wpisem,  będę znów ograniczany do minimum w punktach,  czy czym tam się sugeruje allegro,  ale naprawdę,  to co się tu dzieje,  to woła o pomstę do nieba , jeżeli macie inne spostrzeżenia,  to napiszcie , bo mogę źle to odbierać,  a sprzedaż nie idzie bo mam pecha poprostu , I towary sprzedają się takie same u innych , w ostatnim tygodniu,  tylko 1 sprzedaż,  jak zapłacę koszty promowania , to już dopłaciłem do interesu .

oznacz moderatorów
3 ODPOWIEDZI 3

mdrogeria
#21 Demiurg#

@edymar7674 Twoje oferty nie mają oznaczenia ,,smart ,, to podstawowy problem , nad którym musisz popracować bo przy tych cenach jakie oferujesz to jedyna droga do jakiejkolwiek sprzedaży .

oznacz moderatorów

edymar7674
#8 Zapaleniec#

Mam wykupionego smarta , więc dziwię się,  że nie ma oznaczenia , tak samo jeżeli mam lepszą cenę od kogoś innego , to ten ktoś ma zaznaczone super cena , po mimo iż towar mamy taki sam , a mój jest troszkę tańszy,  to są zagadgi , ale nad smartem się nie zastanawiałem,  ponieważ mam smarta wykupionego i myślałem , że to z automatu powinno być zaznaczone. 

oznacz moderatorów

serwis-texas
#21 Demiurg#

@edymar7674 

Wykupowanie SMART jako sprzedający nie jest obowiązkowe. Żeby mieć oznaczenie SMART musisz spełniać następujące warunki.

https://allegro.pl/dla-sprzedajacych/kategoria/allegro-smart

Zacznij od tego. Ustaw wysyłkę, dowiedz się na ten temat wszystkiego. Wybierz odpowiednio. Pytaj tutaj. Pomożemy. Co do rentowności. Jak będziesz wysyłać w ramach SMART to będzie jeszcze drożej 🙂

oznacz moderatorów