Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Chciałbym się dowiedzieć czy Allegro może po 12-13 latach żądać prowizji za wystawione towary których ja nie wystawiałem a konto ktoś inny musiał założyć na moje dane. Nie miałem problemu z tym do tej pory. Nawet policja nie była do mnie o te konta. Wstępnie próbując się zalogować na loginy które podało mi Allegro w e-mailu nawet nigdy takiego numeru telefonu i e-mail nie miałem. Obecne konto mam ponad 5 lat i regularnie opłacam. Dopiero teraz Allegro się budzi żebym opłacił nie swoje konta z lat 2008-2009. Po czym żąda skanu dowodu osobistego "Dlatego proszę, aby podał Pan:
- aktualny numer telefonu;
- wyraźne zdjęcie (nie skan) Pana dokumentu tożsamości z widocznymi narożnikami.
Dane takie jak PESEL, numer i seria dokumentu, a także zdjęcie nie są potrzebne, więc może Pan je zasłonić małymi karteczkami (zdjęcie nie powinno być edytowane w programie graficznym). Proszę, aby odsłonił Pan jedynie:
- imię i nazwisko,
- datę urodzenia,
- datę ważności dokumentu."
W dodatku grożą mi zawieszeniem obecnego konta za jakieś starocie. Proszę o pomoc czy coś to jest do załatwienia.
To niech zawieszają, bez allegro też można żyć. Ja od roku już nie kupuję na allegro bo wszystko jest strasznie drogie a telefony w większości są z wadą prawną, kupisz to później przyjeżdża policja bo telefony należą do operatorów i trzeba raty spłacać za kogoś. Ogólnie strach kupować i strach sprzedawać bo czepiają się do wszystkiego.
Chcą mieć pewność że ty nie jesteś tym który narobił długu kilkanaście lat temu ,dlatego te wymagania ze skanem dowodu.
Nie ma reguły kiedy i dlaczego zażądają ponownej weryfikacji konta, były tu opisane różne przypadki.
"Chętnie pomogę w odzyskaniu dostępu do konta, jednak potrzebuję kilku informacji, aby potwierdzić Pana tożsamość. Jako Allegro dbamy o bezpieczeństwo naszych Partnerów, dlatego pilnujemy, aby dane Pana konta nie trafiły do osoby do tego niepowołanej."
Odzyskiwanie nie swojego konta?
@DevilBad Upewnij się, czy mail pochodzi od Allegro. Treść jest bardzo podejrzana, a skoro dane się nie zgadzają to może to być próba wyłudzenia wrażliwych danych osobowych.