Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Czy allegro oprócz prowizji, opłaty transakcyjnej pobiera jeszcze opłatę za przesyłkę? Czy prowizją zawiera już opłatę za przesyłkę? Ja mam Smarta i kupujący również.
Czy prowizją zawiera już opłatę za przesyłkę? - nie, wysokość zależy od wartości przesyłki.
Opłaty za przesyłki Allegro Smart! pobieramy w zależności od tego, jaka będzie wartość zamówienia od kupującego. Bierzemy pod uwagę 9 progów wartości zamówienia:
Na lokalnym nie. Na głównym są opłaty od opłat i dopłaty od dopłat xD. Jak cos ma prowizję 10% to na koniec miesiąca średnia wychodzi ponad 20-..... I to w wersji taniej bez promowań, adsów itp...
@Bodzon-Fodder w przypadku przesyłek Smart! pobierana jest opłata, która zależy od wartości zamówienia oraz wybranej metody dostawy. Tutaj znajdziesz szczegółowe informacje na ten temat.
W przypadku przesyłek nie Smart! koszt dostawy doliczany jest do wartości zamówienia i od całości pobierana jest prowizja.
Też sprawdziłam dzisiaj i policzyło mi przesyłkę DPD za 13,99 chociaż opłaciłam przesyłkę przez operatora poza portalem allegro. Nie była to przesyłka smart. Skąd ta kwota i dlaczego została pobrana?
@domiogrod_eu bo udostępniłeś Allegro DPD i podałeś maila zaszyfrowanego do zamówienia i system policzył dwa razy u brokera i doliczył do salda allegro 😞
Jak chcesz nadawać sam to nie udostępniaj dostaw z początkiem Allegro ......
zmieniłam, z umową umową własną 2 kurierów i dwa odbiory w punkcie i nie jestem smart.
@domiogrod_eu sprawdziłam metody w Twojej przykładowej ofercie i nie są to metody, które kwalifikują ofertę do oznaczenia Smart!
(metody na dziś) Powinnaś udostępnić:
(nowe zasady od 30.08) Powinnaś udostępnić:
oraz
Ważne są też przedziały cenowe, w Twoich ofertach metody dostawy są w wyższych cenach - tutaj znajdziesz informacje na temat cen jakie możesz ustawić, aby oferty były Smart!
Dzisiaj je zmieniłam po zorientowaniu się, że płacę podwójnie za przesyłki. jak za pomocą allegro mogę wysłać paczkę paczkomatem? Wyskakuje mi informacja żeby dodać umowę z inpost, a ja używam do tego apaczki.
Musisz połączyć z menedżerem inpost i wysyłać przez niego.
@domiogrod_eu jeśli używasz brokera to się dowiedz czy poprawnie rozlicza paczki w smart, oni wiedzą o co chodzi 🙂
w apaczce jest opcja "importuj" i pobiera wszystko samo. Nie ingeruje w nic. Daję tylko wyślij po czym widzę, że i oni mi naliczają i allegro za tę samą paczkę.
@domiogrod_eu albo smart i rozliczasz się z allegro, albo sam i bez smarta 🙂
Masakra. Jest do tego reklamacja?
Witam, Czy udało sie odzyskać środki za wysylki od allegro? Jak najlepiej przeprowadzić proces reklamacji? Niestety mam ten sam problem...