Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witajta, kupujący kupił ode mnie 2 różne przedmioty w jednej transakcji.
Teraz mam lekki problem, żeby to wszystko zapakować w jedną paczkę, czy jest możliwość, że wydrukuje etykietę 2 razy i do paczkomatu wrzucę dwie paczki z tą samą etykietą?
Czy to raczej nie przejdzie i muszę wszystko zapakować w jedną paczkę?
@CypisOfficial Jak w jednej transakcji? Chyba zapłacił raz za dwa przedmioty z jedną wysyłką?
Spróbuj tego;
Należy zrobić tak:
Jeśli się nie da, wyślij wszystko jedną paczką lub zapłać za kolejną, skoro udostępniasz dostawę kilku przedmiotów z jednym kosztem wysyłki.
Zgadza się, zapłacił raz za dwa przedmioty z jedną wysyłką.
Według mdrogeria, nie jest to możliwe, żeby wysłać dwie paczki na tą samą etykiete.
Nie bardzo rozumiem o co Ci chodzi w 5 oraz 6 punkcie. No wiadomo, że mogę wygenerować ile mi się podoba etykiet, ale czy to przejdzie?
CypisOfficial sposób jaki opisał xyz pozwoli Ci na wygenerowanie kilku etykiet do tego samego klienta będą one mieć różne / unikalne / numery przez co będziesz mógł nadać 2 paczki lub więcej oczywiście opłacając również 2 lub więcej .
CypisOfficial Twój,, pomysł,, noe przejdzie , jedna z przesyłek powróci do Ciebie jako DUBEL .
Drugą etykietę wygenerujesz , ale jeśli się z klientem nie dogadasz poniesiesz jej koszt .
Najpierw sprawdź ile masz wysyłek do tej transakcji. Przypuszczam, że tylko jedną.
1. Nie można wysyłać kilku paczek z jednym numerem. Nawet jak uda Ci się w jakiś sposób nadać, to musisz się liczyć z możliwością utraty jednej paczki.
2. Kontaktuj się z kupującym i wyjaśnij sprawę - Allegro doskonale wie, że cenniki dostaw nie działają prawidłowo, dlatego też udostępnia sprzedającemu opcję "żądania dopłaty" do transakcji - to na pokrycie innych kosztów przesyłki (trochę to "niewydarzone", powinna to być opcja "prośba o dopłatę do kosztów przesyłki z tytułu błędnego naliczenia ich przez Allegro"). To wyglądałoby ładnie, jasno, logicznie i grzecznie w stosunku do kupującego. W zamian tego kupujący otrzymuje informację, że sprzedający "żąda dopłaty". Jak to wygląda?!
3. Oczywiście możesz dożyć do wysyłki z własnej kieszeni i zrobić tak jak Ci pisze xyz96.
Odpowiedź xyz96 - "wyślij wszystko jedną paczką lub zapłać za kolejną, skoro udostępniasz dostawę kilku przedmiotów z jednym kosztem wysyłki" - chyba nie znasz realiów cenników dostaw. Liczenie kosztów przesyłki za każdy sprzedany przedmiot- to po prostu "strzał w piętę" dla sprzedawcy. Również jest to nieuczciwość względem kupujących, system nalicza koszty wysyłek za kilka paczek, a wszystko mieści się w jednej - gdy ma taki przypadek, to dokładam kupującemu jakiś towar gratis -dla wyrównania cen, żeby nie był stratny.
Ale są przypadki, że system naliczy 2 przesyłki, ja zapakuję w jedną, lecz zajmie mi to pół godziny, żeby wszystko poukładać i w "gabarycie się zmieścić". Wtedy liczę koszt z aukcji - za 2 przesyłki.
Z kolei - niejednokrotnie wysyłałem towar 2-ma paczkami, gdzie miałem opłaconą jedną - po prostu było mi wstyd wysyłać "żądanie dopłaty" do kupującego i tłumaczyć się błędami Allegro.
Ale to są sporadyczne przypadki.