Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
tak .
Może Pan powiedzieć jak bo nie posiadam NIP-u
U góry rejestracji jest opcja "Konto zwykłe"
Ale przez niego nie będę takich opcji jak przy założeniu konta firmowego
@telefonomaniaa owszem , nie będziesz miał , bez NIP-u firmowego nie założysz .
Żeby ja mógł sprzedawać normalnie i robić normalnie tam oferty
Reasumując, chciałbyś założyć konto firmowe nie posiadając firmy?
Coś takiego , albo czy mogę Sprzedawać tak samo Przez konto zwykle
@telefonomaniaa możesz , wszystko możesz , tylko licz się z tym ,że US bierze się za szarą strefę w sieci , a konsekwencje mogą być poważne .
Ja po prostu najpierw chcę spróbować jak to wygląda dlatego że nie chce tego zakładać ale później jak pójdzie i będę dochód więcej niż 1500 to wtedy już tak
@telefonomaniaa co stoi na przeszkodzie ? JEŚLI NIE TY TO MOŻE ON ... PRÓBUJCIE !!
@telefonomaniaa nie dochód a przychód. To spora różnica i może być dla ciebie kosztowna.
1500 PRZYCHODU (czyli sumy wszystkich wpłat włącznie z dostawą itd), nie dochodu. Nawet na małą skalę szybko zobaczysz, że sporą część tego limitu zapełnią Ci koszty wysyłki i bez większego wysiłku, prawdopodobnie już w pierwszym miesiącu przekroczysz ten pułap. Od tego też jest podatek, który musisz wykazać w pit, rozważ też opcję firmy na start, płacisz wtedy przed pół roku tylko składkę zdrowotną.
Wybacz, ale lepiej nie kombinuj ze sprzedażą na większą skalę.
Jeśli nie potrafisz sensownie opisać swojego problemu to strach coś bedzie od ciebie kupować.
Ale nie przejmuj się. Nie każdy ma "dryg" zeby to ogarnąć. Ja nie mam.
Zacznij od dokładnego przestudiowania regulaminu allegro bo to co wydaje ci się nawet oczywiste czy logiczne to może być niezgodne z zasadami w nim zawartymi .
@kolekcjoner608: tutaj już się z Tobą (trochę) nie zgodzę!
Autor tematu POWINIEN najpierw bardzo bardzo dokladnie przeczytac i przestudiować zasady dzialalnosci nierejestrowej.
Akurat od miesiąca drążę temat i nie jest latwy temat jeśli nie chce się umoczyć podczas kontroli a kontrole są i będą. O pulapkach nie wspomne.
Po kilku zdaniach widać czy ktoś sobie sam poradzi w temacie czy nie. Chyba, ze ktos ma znajome biuro księgowe ktore temat ogarnie za niego lub doradzi.
@Client:104371448 Masz racje ,działalność taka rządzi się swoimi prawami ale może akurat kogoś w rodzinie lub znajomego ma co mu to już wyjaśnił .