Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
inspekcja kontroli roślin zadzwoniła w celu kontroli po zgłoszeniu konkurencji i upomniała mnie że nie powinnam sprzedawać bez paszportu
Z tego co się orientuję, to w Polsce każda sprzedawana roślina powinna mieć paszport.
@reta6 Proszę, skieruj to pytanie do odpowiedniej instytucji. Nie jesteśmy organem, do którego należy kierować takie pytania.
tak powinien być paszport każdy materiał siewny i rozmnożeniowy ma mieć w PIORiN załatwisz sobie
już dowiedziałam się paszport jest tylko wymagany z wysyłką internetową bojak sprzedajesz z domu lub na lokalnym rynku osobiście to moze być bez paszportu
rolnik co sprzedaje takie rzeczy musi mieć działalność
każdy rolnik może sprzedawać tylko osobiście bez wysyłki internetowej nie musi mieć paszportu kupujący podejmuje decyzję czy kupuje od rolnika prosto z działki
@reta6 nie może. Musisz mieć działalność gospodarczą bo jak ci wjedzie US za sprzedaż z działki to zawału dostaniesz przerabiałem temat w ARIMR bo znajomy chciał sobie sadzonki borówki sprzedawać z działki, ilość rzeczy do załatwienia by mógł to zrobić legalnie przekroczyła chęci, że o zysku nie wspomnę. Dział specjalny produkcji rolnej musisz mieć i go zarejestrować.
za sprzedaż z działki to już w poprzednim roku rozliczałam się jako zwykła osoba fizyczna rolnik może sprzedać bo jest rolnikiem a nie przedsiębiorcą jak nie przekroczy dochodu dodatkowego to zgłasza to w urzędzie us z pitem i tyle
@reta6 widzę że wiesz lepiej nie życzę ci kontroli. Warzywa z działki to sobie możesz tak sprzedawać, sadzonek roślin do dalszego rozmnożenia i mat siewnego nie