Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzień dobry wczoraj sprzedałam urządzenia na Allegro lokalne i środki zaksięgował się na Allegro natomiast nie mogę ich wypłacić na swoje konto ponieważ muszę przejść weryfikację związku z tym mam pytanie Czy mogę już wysłać urządzenia osobie która to urządzenie kupiła?
Nie tylko możesz ale musisz , zapłacił i oczekuje na towar.
Okej ja nie uchylam się od wysyłki tylko mam pytanie czy ta osoba może cofnąć ten przelew?
@natalkap1 Osoba nie może cofnąć przelewu.
Jeśli nie chcesz sprzedać, przeproś kupującego i zwróć mu wpłatę z własnego konta przelewem. Innej mozliwosci nie ma.
Nie da się cofnąć kupującemu już tego przelewu.
@natalkap1 Musisz wysłać przedmiot. Jeżeli nie wyślesz, kupujący rozpocznie tzw. dyskusję, naskarży na ciebie do Allegro, a w końcu złoży wniosek o zwrot wpłaty z Programu Ochrony.
Jeżeli dojdzie do takiej sytuacji to twoje konto zostanie zablokowane, i pieniedzy za sprzedane przedmioty nie zobaczysz bardzo długo.
Sprawa weryfikacji konta to twój problem, nie możesz warunkować wysyłki własnym niedopatrzeniem.
Okej dziękuję za informację!
@natalkap1 dzień dobry 🙂 Potwierdzam, środki są na Twoim saldzie Allegro Finanse, możesz ze spokojem wysłać zamówienie do kupującego. Nie będzie miał możliwości cofnięcia wpłaty.
Weryfikacja w przypadku operatora PayU może zająć do trzech dni roboczych, po pozytywnej weryfikacji i aktywacji środki zostaną automatycznie przelane na Twoje konto bankowe 🙂