Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Klient dzis rano zalicytował przedmiot na moim koncie .Po czym napisał wiadomosc ,że się pomylił i chce anulowac,chętnie to zrobię tylko nie wiem jak..?Zależy mi aby nadal był przedmiot wystawiony,bez zamykania licytacji i problemami ze zwrotem prowizji itp...
@bernadta Nie możesz. Ale na Lokalnie do transakcji dochodzi gdy klient zapłaci. Jak nie zapłaci aukcja sama się "anuluje" i wystawi ponownie. Jaki tam jest sposób zapłaty? Bo jak "przy odbiorze", lub "za pobraniem" to naliczy ci się opłata transakcyjna.
@bernadta Na Lokalnie niczego nie anulujesz i kupujący niczego nie anuluje. Jeśli wygra licytację, nie ma obowiązku płacić, a jeśli nie zapłaci w ciągu pięciu dni, prowizja nie zostanie naliczona. Licytacja odnowi się automatycznie z ceną wywoławczą.
Dzieki za otpowiedz..To wiem z tym że chciałem by w ten weekend sie zakonczyła ,długo przed Wielkanocą .Ale dzięki!!!
dzień dobry, czy mozna prosic link do zapisu o tym, ze po pieciu dniach nieoplacona transakcja sie anuluje automatycznie? mam dwie takie na allegro lokalnie obecnie i boje sie, ze naliczona zostanie prowizja za nie. dziekuje za pomoc!
Nie anuluje tylko się wznowi jak kupujący jej nie opłaci: https://allegro.pl/pomoc/dla-sprzedajacych/wystawianie-ogloszen-na-allegro-lokalnie/jak-wystawic-ogl...
Jeśli aukcja była na wiele przedmiotów i jest już zamknięta to po anulowaniu tych zamówień ona sie znowu "otworzy" ?
@RudaB rozumiem, że pytasz o ofertę nr c88af377-ced0-4c34-98ea-0f0f62c3286c, gdzie na sprzedaż były 32 sztuki, tak?
Jeśli kupujący nie opłaci zamówienia to w ciągu 5 dni, transakcja będzie uznana za anulowaną i oferta (ta sama, czyli na sprzedaż wciąż będą te 32 sztuki) zostanie wznowiona.
W tym artykule w części "Jak działa automatyczne wznawianie ogłoszeń" jest to dokładniej opisane 🙂
dzień dobry, zapoznałam się z artykułem, ale nie jest on dla mnie w 100% jasny.
jeśli na start aukcji były 32 sztuki, sprzedałam i wysłałam 8 sztuk, dwa zamówienia wiszą jako "nieopłacone" i zamknęłam aukcję, to dlaczego teraz mają wznowić się 32 sztuki?
kupujący nie odpisują na wiadomość, czy planują wpłacić środki.
@RudaB już wyjaśniam. Przepraszam to moje niedopatrzenie. Ilość jest podana w opisie oferty więc założyłam, że sprzedajesz wszystkie 32 sztuki w jednej ofercie (na Twoim miejscu zastanowiłabym się nad zmianą tego opisu, bo może wprowadzać w błąd) 🙂
Czy dobrze rozumiem, że to Ty zakończyłaś tę ofertę? Jeśli tak, to możesz w tej zakładce kliknąć "wystaw podobną" i ponownie określić ilość przedmiotów.
Domyślam się, że to Ty zakończyłaś ofertę, ponieważ kupujący nie wykupili wszystkich 32 sztuk, a jednak jest ona zakończona.