anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Czy na allegro lokalnie mozna sprzedawać jako firma

MarKas__SHOP
#2 Obserwator#

Czy na allegro lokalnie można sprzedawać jako firma??

Mam założone konto allegro na firmę i z niego loguje się na allegro lokalnie, czy wtedy allegro lokalnie mam firmowe czy prywatne ??

Da się prowadzić sprzedaż na allegro lokalnie jako firma ?

oznacz moderatorów
15 ODPOWIEDZI 15

mdrogeria
#21 Demiurg#

@MarKas__SHOP nie , z komta firmowego nie wystawisz oferty na Lokalnie , ale nic nie stoi na przeszkodzie , abyś założył sobie nowe prywatne konto do sprzedaży na Lokalnie 

oznacz moderatorów

MarKas__SHOP
#2 Obserwator#

Czyli jak mam konto firmowe na zwykłym allegro to nie moge wystawić jako firma nic na allegrolokalnie ?

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Tak, nie możesz.

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg#

@MarKas__SHOP nie możesz , nie przepuści Cię do formularza 

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Masz firmowe ale tam możesz sprzedawać tylko z konta zwykłego.

oznacz moderatorów

MarKas__SHOP
#2 Obserwator#

Jest jakaś możliwość żeby nie sprzedawać na allegro zwykłym tylko na allegrolokalnie jako firma ??

Wolał bym na allegrolokalnie wystawiać ogłoszenia bo allegro zwykłego nie ogarniam do końca.

Sprzedawałem na **piiip** ale mam już dosyć

oznacz moderatorów

matt_rose
Moderator
Moderator

Cześć @MarKas__SHOP, logujesz się wtedy jako firma.

Na Allegro Lokalnie nie możesz prowadzić sprzedaży jako firma.
Od 2 grudnia 2024 ogłoszenia na Allegro Lokalnie wystawicie tylko z kont zwykłych. Tego dnia zakończymy ogłoszenia, które na Allegro Lokalnie są wystawione z kont firmowych.

Mateusz
   Moderator
oznacz moderatorów

MarKas__SHOP
#2 Obserwator#

Nie rozumiem. Proszę o instrukcje

Mam założone już konto na zwykłym allegro jako firma. Po weryfikacji będę mógł wystawiać ogłoszenia jako firma na allegrolokalnie ?

oznacz moderatorów

matt_rose
Moderator
Moderator

@MarKas__SHOP  Z konta firmowego nie ma możliwości wystawiania ogłoszeń/sprzedaży na Allegro Lokalnie.

Mateusz
   Moderator
oznacz moderatorów

MarKas__SHOP
#2 Obserwator#

Rozumiem a jeżeli bym chciał prowadzić sprzedaż ze zwykłego to jak wygląda sprawa skarbówki, tzn do jakiej kwoty mogę handlować a od jakiej kwoty już nie mogę jako osoba prywatna

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg#

@MarKas__SHOP nie wiem jak jest z limitami na Lokalnie , a skarbówkę interesuje tylko czy prawidłowo się rozliczasz 

oznacz moderatorów

MarKas__SHOP
#2 Obserwator#

Są jakieś limity wystawionych ogłoszeń ??

oznacz moderatorów

matt_rose
Moderator
Moderator

@MarKas__SHOP W tym samym czasie możesz mieć aktywnych maksymalnie 1000 ogłoszeń na Allegro Lokalnie, z wyjątkiem kategorii “Motoryzacja”, gdzie w ramach jednego Konta Zwykłego możliwe jest sporządzenie i opublikowanie maksymalnie 10 Ogłoszeń oraz kategorii „Nieruchomości”, gdzie publikowanie Ogłoszeń nie podlega ograniczeniom ilościowym. W przypadku Twojego drugiego pytania, najlepiej skonsultować to z doradcą podatkowym lub dowolnym biurem rachunkowym.

Mateusz
   Moderator
oznacz moderatorów

MarKas__SHOP
#2 Obserwator#

Jeżeli bede sprzedawał jako osoba prywatna na allegrolokalnie to na koniec roku dostane jakiś dokument od was potwierdzający za jaką kwotę sprzedałem towary ?

oznacz moderatorów

keichi
#13 Ambasador#

Nie, nic takiego nie dostaniesz. 

oznacz moderatorów