Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Czy na allegro lokalnie można sprzedawać jako firma??
Mam założone konto allegro na firmę i z niego loguje się na allegro lokalnie, czy wtedy allegro lokalnie mam firmowe czy prywatne ??
Da się prowadzić sprzedaż na allegro lokalnie jako firma ?
@MarKas__SHOP nie , z komta firmowego nie wystawisz oferty na Lokalnie , ale nic nie stoi na przeszkodzie , abyś założył sobie nowe prywatne konto do sprzedaży na Lokalnie
Czyli jak mam konto firmowe na zwykłym allegro to nie moge wystawić jako firma nic na allegrolokalnie ?
Tak, nie możesz.
@MarKas__SHOP nie możesz , nie przepuści Cię do formularza
Masz firmowe ale tam możesz sprzedawać tylko z konta zwykłego.
Jest jakaś możliwość żeby nie sprzedawać na allegro zwykłym tylko na allegrolokalnie jako firma ??
Wolał bym na allegrolokalnie wystawiać ogłoszenia bo allegro zwykłego nie ogarniam do końca.
Sprzedawałem na **piiip** ale mam już dosyć
Cześć @MarKas__SHOP, logujesz się wtedy jako firma.
Na Allegro Lokalnie nie możesz prowadzić sprzedaży jako firma.
Od 2 grudnia 2024 ogłoszenia na Allegro Lokalnie wystawicie tylko z kont zwykłych. Tego dnia zakończymy ogłoszenia, które na Allegro Lokalnie są wystawione z kont firmowych.
Nie rozumiem. Proszę o instrukcje
Mam założone już konto na zwykłym allegro jako firma. Po weryfikacji będę mógł wystawiać ogłoszenia jako firma na allegrolokalnie ?
@MarKas__SHOP Z konta firmowego nie ma możliwości wystawiania ogłoszeń/sprzedaży na Allegro Lokalnie.
Rozumiem a jeżeli bym chciał prowadzić sprzedaż ze zwykłego to jak wygląda sprawa skarbówki, tzn do jakiej kwoty mogę handlować a od jakiej kwoty już nie mogę jako osoba prywatna
@MarKas__SHOP nie wiem jak jest z limitami na Lokalnie , a skarbówkę interesuje tylko czy prawidłowo się rozliczasz
Są jakieś limity wystawionych ogłoszeń ??
@MarKas__SHOP W tym samym czasie możesz mieć aktywnych maksymalnie 1000 ogłoszeń na Allegro Lokalnie, z wyjątkiem kategorii “Motoryzacja”, gdzie w ramach jednego Konta Zwykłego możliwe jest sporządzenie i opublikowanie maksymalnie 10 Ogłoszeń oraz kategorii „Nieruchomości”, gdzie publikowanie Ogłoszeń nie podlega ograniczeniom ilościowym. W przypadku Twojego drugiego pytania, najlepiej skonsultować to z doradcą podatkowym lub dowolnym biurem rachunkowym.
Jeżeli bede sprzedawał jako osoba prywatna na allegrolokalnie to na koniec roku dostane jakiś dokument od was potwierdzający za jaką kwotę sprzedałem towary ?
Nie, nic takiego nie dostaniesz.