anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Czy na mój nr telefonu zostało założone konto?

mpnbg
#7 Wielbiciel

Witam. W dniu dzisiejszym otrzymałam wiadomość na Messengerze z prośbą o nr telefonu od znajomej. Po wysłaniu numeru przyszedł sms z kodem, który niestety przesłałam na Messengerze. Proszę sprawdzić, czy na mój nr telefonu (jest podany w zakładce Konto przy drugim adresie) rozpoczynający się od 692 założono nowe konto. Obawiam się, że ja lub inni kupujący mogą być przez to konto oszukani. Czy można samemu sprawdzić, czy na dany nr telefonu jest założone konto?

oznacz moderatorów
9 ODPOWIEDZI 9

KOGIEL_T
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@mpnbg  nie założyli nowego konta, tylko włamali się na Twoje, jak najszybciej wyloguj wszystkie urządzenia zmień hasło 

oznacz moderatorów

mix-mce
#15 Entuzjasta

@KOGIEL_T kod od allegro jest podpisany jako kod autoryzacyjny od allegro więc myślę że zaświeciła by się czerwona lampka. Może ktoś chciał dostać dostęp do jakiegoś serwisu i nie chciał udostępniać swojego numeru.

@mpnbg pisało w wiadomości skąd ten kod czy po prostu przyszło kilka cyfr? Skąd wiesz że to chodzi o allegro?

oznacz moderatorów

KOGIEL_T
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@mix-mce  bo to jest stary numer oszustów, zazwyczaj  piszą, że na Allegro jest jakiś konkurs tylko trzeba potwierdzić udział itp...

oznacz moderatorów

mix-mce
#15 Entuzjasta

@KOGIEL_T może ja jakiś dziwny jestem ale mimo że komórkę i ten sam numer mam już ponad 20 lat to jeszcze mi się taka akcja nie zdarzyła...

oznacz moderatorów

KOGIEL_T
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@mix-mce  bo oszuści teraz są wyspecjalizowani i na FB sprawdzają profil psychologiczny swoich ofiar, wrzucają posty w stylu jak miała na imię Twoja babcia, bo chcę tak dać na imię swojemu dziecku, albo ile miałeś lat podczas zimy stulecia1980 roku, potem na podstawie odpowiedzi widzą kto jest kandydatem na potencjalną ofiarę

oznacz moderatorów

mix-mce
#15 Entuzjasta

@KOGIEL_T a to muszę zajrzeć na fejsa może i mnie ktoś o coś zapytał... 🤗

oznacz moderatorów

AnnaG-Antyki
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Do mnie to tam tylko żołnieże i lekarze z Ameryki pisali. Aż dziw, że laski się na takie ściemy łapią. W 5 sekund blokowałam jak jeszcze chciało mi sie tam wchodzić. Teraz to już nawet tego nie...

komis-bell
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Tak, spróbuj się zalogować używając numeru telefonu. 

https://allegro.pl/logowanie?origin_url=%2F%3Fdd_referrer%3D

oznacz moderatorów

matt_rose
Moderator Allegro Gadane
Moderator Allegro Gadane

Cześć @mpnbg, sprawdziłem i na wspomniany przez Ciebie numer telefonu nie zostało założone żadne konto.

Mateusz
   Moderator
oznacz moderatorów