Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
czy nikt nie skopiuje moich zdjęć z mojej aukcji? bo są mojego autorstwa i nie wiem czy allegro zabezpiecza przed tym że nie da się kopiować zdjęć z aukcji ?
@ObiadyDomowe Skopiować może każdy. Możesz to jednak zgłosić tu; https://allegro.pl/pomoc/kontakt?kategoria=9cac1ea5-38cd-4d58-92a4-2953cc1aad26&subjectId=41ea0914-0...
Uprzedzam, że odpowiedź Allegro po zgłoszeniu może Cię niemile zaskoczyć 🙂
czyli najlepiej wkleić znak wodny
To było możliwe dawniej, obecnie jest niedozwolone.
ale nie mówię o zdjęciu startowym tylko o innych ZDJĘCIACH od numeru dwa, to też jest niedozwolone?
@ObiadyDomowe, tworząc ofertę, udzielasz zgody serwisowi Allegro na wykorzystanie swoich zdjęć/opisu. Jest to niezbędne do procesu produktyzacji, który odpowiada za to, że kupujący szybko znajdzie na Allegro to, czego potrzebuje. Jeśli utworzysz produkt, każdy inny sprzedawca może się z nim połączyć podczas wystawiania oferty.
a w zdjęcia nie startowe mogę wkleić znak wodny? czyli wszystkie od zdjęcia numer 2
Czemu służy ten formularz; https://allegro.pl/pomoc/kontakt?kategoria=9cac1ea5-38cd-4d58-92a4-2953cc1aad26&subjectId=41ea0914-0... ? Odnoszę wrażenie, że autor wątku pytał o kradzież zdjęć.
proszę o odpowiedź czy mogę wystawić na aukcji jako sprzedający zdjęcia ze znakiem wodnym oczywiście poza startowym?
@ObiadyDomowe Tak, możesz.
Miniatury nie mogą posiadać znaku wodnego.
Zabezpieczamy zdjęcia cyfrowo, zapisując unikalne dane, które pozwalają na identyfikację właściciela zdjęć. Takie oznakowanie fotografii nie zmienia ich wyglądu, a sam proces zabezpieczania przebiega automatycznie.
teraz pani na czacie z allegro mówi że nie mogę
@ObiadyDomowe, jeśli znak wodny jest jednocześnie logo producenta/marki - to można użyć go na zdjęciach w galerii.
nie pytam o miniaturki tylko o pozostałe zdjęcia, allegro przekazuje że nie mogę wkleić znaku wodnego w inne zdjęcia , no to już nie wiem czy mogę czy nie?
@ObiadyDomowe, zgodnie z regulaminem:
Zdjęcia zamieszczone w Ofercie muszą dotyczyć wyłącznie oferowanego Towaru. Dozwolone jest przedstawienie Towaru w kontekście jego zastosowania lub aranżacji. Zdjęcia mogą prezentować certyfikaty, technologie, elementy graficzne (np. strzałki). Zabronione są napisy poza wyjątkami: logo marki/producenta, oznaczenia kolorów i wzorów oraz liczby i jednostki.
Sprawa wygląda następująco - miniatury nie mogą posiadać znaku wodnego. Z kolei to, o co pytasz, a więc zdjęcia w galerii mogą mieć znak wodny, tylko jeśli jest on jednocześnie logo producenta/marki.
to logo które ja sobie wymyśliłem chce dodawać we wszystkich swoich produktach bardziej jako logo rozpoznające mnie jako sprzedawcę, to w takim przypadku też mogę dodać do zdjęć czy nie? nie wiem kto jest producentem docelowym części towaru gdyż kupuje od kogoś kto znowu importuje z Chin więc nie mówi mi kto jest producentem docelowym.
@ObiadyDomowe, niestety, tak, jak pisałam wcześniej, istnieje tylko kilka wyjątków:
Zabronione są napisy poza wyjątkami: logo marki/producenta, oznaczenia kolorów i wzorów oraz liczby i jednostki.
ok więc nie dodaje nie chcę mieć usuniętych aukcji