Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Mam klasykę czyli wysłałem sprawny ekspres który kupiłem na **piiip**ie i mi się znudził po paru miesiącach i sprzedałem po tej samej cenie na Allegro, kupującej przyszedł rozwalony choć solidnie folią bąbelkową go okryłem i usztywniłem by nie latał w kartonie, tradycyjnie Inpost nie uznał reklamacji to sprzedająca chce z POK pieniędzy ode mnie. Moje pytanie jest takie, czy Allegro prawnie może domagać się ode mnie pieniędzy? bo chciałbym sprawę sądownie rozstrzygnąć ale z kupującą a nie z Allegro bo rozumiem, że rekompensaty potem Allegro domaga się przez sąd? czy mogę w takim wypadku w sądzie domagać się by kupująca była stroną w sprawie?
@tygrys111111 Tak, POK działa prawnie na podstawie regulaminu POK. W sądzie możesz domagać się wszystkiego, czego tylko chcesz.
Nie, Allegro nie domaga się od Ciebie rekompensaty przez Sąd, ale może zablokować Twoje konto i wszelkie konta powiązane.
Akurat na koncie mi nie zależy po tym co uświadczyłem przez ostatni tydzień tutaj, jedynie nie mam zamiaru płacić za nie moje błędy.
Choć martwi mnie jeśli np. za 5 lat zmienią zdanie i będą domagać się rekompensaty sądownie a w tym czasie będę np. za granicą i nie będę wiedzieć o rozprawie a niestety takie przypadki już były, wolałbym to prawnie rozwiązać jak najszybciej.
POK jest wewnętrznym tworem allegro i działa na podstawie regulaminu, allegro wypłaca środki kupującemu z własnej puli a nie przez wyrok sądu.
reklamację składaj do allegro
na jakiej podstawie prawnej allegro będzie domagać się od Ciebie zwrotu środków
i prawa do czego przekazała allegro
bo na pewno nie przekazała prawa do składania reklamacji w swoim imieniu i praw do produktu