anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Czy są jakieś wytyczne czasowe odnośnie wyjmowania paczek przez kuriera z paczkomatu?

piotrkowska59
#8 Zapaleniec#

Miasto Łódź, samo centrum, ulica Piotrkowska, Śródmieście. Włożyłem do paczkomatu InPost paczkę o godz. 13.35, zaś do zielonego paczkomatu Allegro o godz. 12.46. Do czasu pisania tego postu, czyli godz. 21.38 obie paczki nie zostały przez kuriera wyjęte z paczkomatu i nie ruszyły w dalszą drogę. Zaznaczę, że przesyłkę InPost zamówiono dziś o godz. 13.03, więc już szybciej spakować i włożyć do paczkomatu nikt by nie potrafił. Przesyłkę do zielonego paczkomatu Allegro zamówiono o godz. 10.42. Mam w opcjach "wysyłkę w 1 dzień", więc jeśli dopiero jutro te obie paczki zostaną wyjęte i ruszą dalej, to do kupujących dotrą spóźnione o 1 dzień. Mam pytanie: to kiedy to jest wyjmowane z paczkomatów przez kuriera, bo ja przestaję rozumieć, że to sprzedający jest karany za "niesolidność czasową", a nie przewoźnik, a przecież zrobiłem co w mojej mocy, by jak najszybciej umieścić przesyłkę w paczkomacie???

oznacz moderatorów
2 ODPOWIEDZI 2

Client:35386082
#14 Krzewiciel#

Godziny obsługi Paczkomatów InPostu są tu: https://inpost.pl/godziny-odbiorow
a Twoje pytanie jest do @InPost , tylko nr paczkomatu podaj.

oznacz moderatorów

kolekcjoner608
#21 Demiurg#

@piotrkowska59 Dostawcy mają swoje godziny graniczne i nie są one jednakowe we wszystkich punktach . Nawet jak włożysz przesyłkę do paczkomatu przed godziną graniczną to może być za późno bo kurier zabiera przesyłki według swojej kursówki . Wkładając do paczkomatu o 13,35 zapewne było już po jego odjeździe .Sprawdź sobie dobrze czy musiałeś ją nadać w dniu opłacenia bo skoro masz w ustawieniach 1 dzień na nadanie to powinno ono być do dziś do 23,59 a nie wczoraj ,chyba że nadajesz zbyt dużo paczek błyskawiczne i system allegro według swoich algorytmów zmienia Ci czas wysyłki.

oznacz moderatorów