Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Czy serwis allegro zezwala na sprzedaż podrobek ?
Zgłosiłem towar ktory jest jak to sprzedawca ładnie nazwał "zamiennikiem"
przedmiot wykorzystuje LOGO TOWAROWE ( wiec nie jest to zwykly zamiennik tylko podróbka )
Oczywiscie sprzedawca nie oszukuje kupujących bo w opisie jest wszystko, że to "zamiennik", idealnie pasuje bla bla bla
Jednak sprzedaje towar nielegalny, serwis czerpie z tego korzysci
Zgłosilem.Usunięto po czym aukcje pojawiły sie na nowo.Zglosilem ponownie i aukcje są nadal dostepne
To jak to jest ? Można sprzedawac podrobkami czy nie ? Chcialbym jasną deklaracje serwisu bo jak czlowiek widzi, że inni mogą to może sie skusic by zainwestowac, zaryzykować i miec rynek zbytu.
Wydaje mi się że Allegro świadomie pozwala gdyż ma tak czy siak prowizje od sprzedaży. Powiem tak. Mi by nie przeszkadzało gdyby ktoś świadomie zasugerował że to podróbka i cena była adekwatna. Niestety ostatnio kupiłam głośnik UZYWANY za cenę 340 zł, podczas gdy chińskie podróbki - nowe kosztują na Allegro 120 zł. Dla mnie wystawianie podróbki, która jest rozklekotana i to w takiej cenie to szczyt zuchwałości. Oczywiście bez problemów mogłam ja zwrócić ale to trwało kilka dni, a cały proces tydzień od kliknięcia ze kupuję. Szkoda mojego czasu. Cześć osób nie wie jak wygląda i gra taki topowy głośnik, a Allegro uwspólnia opinie bez względu na sprzedawcę. I jeśli chodzi o naprawdę extra sprzęt połowę mamy negatywnych opinii o danym modelu, ponieważ ludzie ci kupili podróbki. To smutne.
Ogólnie to dziwie sie, że ten serwis jeszcze funkcjonuje. Ale spokojnie, nie tak "mocne" firmy upadały. Z takim podejściem do biznesu nie wróżę im sukcesów na dalszą przyszłość.
Poza kwestią tych podróbek to ja ich uwielbiam. Kiedyś pomogli mi zdobyć zwrot pieniędzy za łózko, a nie musieli. Racja była po mojej stronie (firma nie odpowiedziała na reklamację w przeciągu 30 dni, czyli ją uznała) ale tak naprawdę zostawał mi sąd. Różne rzeczy się zdarzały, ktoś zainkasował pieniądze a o potem pisał że towaru nie ma, ale zawsze otwarcie dyskusji załatwiało sprawę. Tak prawdę czuje się pewniej niż kupując coś w Empiku itp. Raz Empik odmówił nam naprawdę bo kupując przez Internet nie mieliśmy oryginalnego - papierowego paragonu.