anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Czy stwierdzenie nieprawdy w komentarzu do oceny jest naruszeniem Regulaminu Allegro?

FOLIATEC
#8 Zapaleniec

Czy umieszczenie nieprawdziwych treści w komentarzu do oceny jest naruszeniem Regulaminu Allegro? Dodam, że mam na myśli tylko łatwo weryfikowalne fakty takie jak np.: 

1. sprzedawca wysłał mi towar po tygodniu! (wysyłka tego samego dnia)
  2. towar miał być zielony a dostałem czerwony! (kupujący kliknął ofertę tylko z czerwonym)
  3. sprzedawca to oszust i Allegro już go ukarało! (nie było żadnego oszustwa i żadnej kary)

Proszę o krótką odpowiedź, bez zabawy w politykę. Oczekuję odpowiedzi: tak/nie.

oznacz moderatorów
8 ODPOWIEDZI 8

kolekcjoner608
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Komentarz taki narusza reguły . Zgłoś do allegro do weryfikacji.

oznacz moderatorów

FOLIATEC
#8 Zapaleniec

Zgłosiłem. Odmawiają bezpośredniej odpowiedzi. Wymieniłem już chyba z 20 maili, rozmawiałem z kilkoma "doradcami". Jedna Pani już nawet się przełamała aby za chwilę odpowiedzieć, że nic nie da się zrobić.

oznacz moderatorów

AnnaG-Antyki
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Krótko pewnie nikt Ci nie powie, bo  nie wie. Z tego co tu czytam wynika, że ten 3ci powinni zdjąć. Na resztę się wypną, bo subiektywna opinia...

(Allegro dzieli użytkowników, by rządzić).
(Dzień bez awarii to dzień stracony).
oznacz moderatorów

FOLIATEC
#8 Zapaleniec

Dokładnie. Otrzymałem już z 10 elaboratów z których wynika...NIC. Unikają odpowiedzi na to pytanie. Coś musi być na rzeczy. W moim przypadku rzeczywiście chodzi o ten "trzeci". Kupujący w komentarzu napisał, że Allegro mnie ukarało choć wcale tak nie było. Otrzymałem nawet oficjalnego maila w tej sprawie, że żadne konsekwencje wobec mnie nie będą wyciągnięte.

oznacz moderatorów

RED
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

oczywiście, że jest to naruszenie regulaminu

ale moderator allegro z reguły twierdzi, że nie ma na to żadnych informacji

i nie ma możliwości ich uzyskania, a sprzedawca zawsze kłamie

oznacz moderatorów

FOLIATEC
#8 Zapaleniec

Nie zamierzam tego tak zostawić. Zarówno Kodeks Karny jak i Cywilny mówią jasno o szerzeniu nieprawdy w środkach masowego przekazu jakim jest m.in internet. Przewidziana jest nawet kara więzienia. Ciekawe jest też to: "Administrator serwisu może ponieść odpowiedzialność za naruszenie dóbr osobistych, jeżeli wiedząc o opublikowaniu nieprawdziwych informacji o danej osobie, nie usuwa ich z serwisu."

oznacz moderatorów

RED
#21 Demiurg ⭐⭐⭐
oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

A to działaj jeżeli narusza, masz prawo do obrony, nazwanie oszust bez podstaw także narusza.

oznacz moderatorów