Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Czy umieszczenie nieprawdziwych treści w komentarzu do oceny jest naruszeniem Regulaminu Allegro? Dodam, że mam na myśli tylko łatwo weryfikowalne fakty takie jak np.:
Proszę o krótką odpowiedź, bez zabawy w politykę. Oczekuję odpowiedzi: tak/nie.
Komentarz taki narusza reguły . Zgłoś do allegro do weryfikacji.
Zgłosiłem. Odmawiają bezpośredniej odpowiedzi. Wymieniłem już chyba z 20 maili, rozmawiałem z kilkoma "doradcami". Jedna Pani już nawet się przełamała aby za chwilę odpowiedzieć, że nic nie da się zrobić.
Krótko pewnie nikt Ci nie powie, bo nie wie. Z tego co tu czytam wynika, że ten 3ci powinni zdjąć. Na resztę się wypną, bo subiektywna opinia...
Dokładnie. Otrzymałem już z 10 elaboratów z których wynika...NIC. Unikają odpowiedzi na to pytanie. Coś musi być na rzeczy. W moim przypadku rzeczywiście chodzi o ten "trzeci". Kupujący w komentarzu napisał, że Allegro mnie ukarało choć wcale tak nie było. Otrzymałem nawet oficjalnego maila w tej sprawie, że żadne konsekwencje wobec mnie nie będą wyciągnięte.
oczywiście, że jest to naruszenie regulaminu
ale moderator allegro z reguły twierdzi, że nie ma na to żadnych informacji
i nie ma możliwości ich uzyskania, a sprzedawca zawsze kłamie
Nie zamierzam tego tak zostawić. Zarówno Kodeks Karny jak i Cywilny mówią jasno o szerzeniu nieprawdy w środkach masowego przekazu jakim jest m.in internet. Przewidziana jest nawet kara więzienia. Ciekawe jest też to: "Administrator serwisu może ponieść odpowiedzialność za naruszenie dóbr osobistych, jeżeli wiedząc o opublikowaniu nieprawdziwych informacji o danej osobie, nie usuwa ich z serwisu."
A to działaj jeżeli narusza, masz prawo do obrony, nazwanie oszust bez podstaw także narusza.