Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam, mam pytanie. Kiedy dostanę środki na swoje Allegro finanse i czy w ogóle to jest dobrze przeprowadzona transakcja.
Otrzymałeś wpłatę od Client status: SFINALIZOWANY
Pod spodem transakcji wyskakuje mi to Brak aktywacji Przelewy 24, wypłata z salda Allegro możliwa od dnia 16.02.2021
Była to sprzedaż o dużej wartości więc się boje trochę
@Nicles masz środki w zakładce Środki i historia operacji. jeśli nie to nie wpłacone 😞
Jeśli są to są Twoje nikt Ci ich nie zabierze 🙂
Tu masz jak aktywować i wypłacić https://allegro.pl/pomoc/dla-sprzedajacych/konfiguracja-konta-do-wyplat/jak-wyplacic-pieniadze-z-all...
@Nicles Masz te pieniądze w zakładce Allegro Finanse? Jaki masz status wypłat, aktywne, nieaktywne?
Jeśli pieniądze masz w Przelewy24 i status jest nieaktywne, musisz aktywować wypłaty; https://allegro.pl/pomoc/dla-sprzedajacych/konfiguracja-konta-do-wyplat/jak-wyplacic-pieniadze-z-all...
Czy zostałem oszukany? Allegro wysłało mi powiadomienie ze klient po zakupie nie dostał swojego przedmiotu.
@Nicles dalej nie odpowiedziałeś na pytanie masz środki w zakładce Środki i historia operacji.
zdjęć nie widzimy 😞
Nie mam właśnie
@Nicles a towar wysłany czy nie ?
A może to nie allegro wysyła powiadomienia tylko osoba próbująca wyłudzić towar ?
@_HolaOla_ @mr_oma zerkniecie na zdjęcia ?
Tak, przedmiot do gry csgo wysłałem
@Nicles Czyli zostałeś oszukany.
@Nicles Towar był nie opłacony a ty wysłałeś!
@Nicles To chyba jakiś przekręt. Kupujący nie zapłacił i chce wyłudzić towar. Te powiadomienia raczej nie są od Allegro. Nie wysyłaj.
Ale ja wysłałem
@Nicles nioto pech 😞 następnym razem czekaj na kasę w zakładce Środki i historia operacji
Teraz możesz zgłosić wyłudzenie itp.
Mam jakieś szanse na odzyskanie tego przedmiotu?
@Nicles Masz jego dane, adres, mail? Wyślij wezwanie do zapłaty, podaj ostateczny termin i poinformuj, że po tym czasie zgłosisz sprawę na policję i to zrób, jeśli nie zapłaci.
Telefon-poczta głosowa, pewnie reszta danych też źle. Policja da radę?
Jest to przedmiot internetowy.
@Nicles Na Allegro nie ma takiego statusu płatnóści jak "Sfinalizowany". Na drugim zrzucie przedstawiającym Twoją zakładkę Zamówienia, widnieje wyraźna informacja "Płatność rozpoczęta", co oznacza, że Kupujący jej nie ukończył. Jeśli więc wysłałeś produkt bez zapłaty, to przykro mi, ale pozostaje jedynie zgłoszenie sprawy na policję.
Cześć, jak widzicie po tytule zostałem oszukany. Kupujący tak to zrobił dobrze, że się nie zorientowałem. Wysłał mega dobrze podrobione e-maile z potwierdzenia zakupu na allegro ze nie sprawdzałem na Allegro finanse. Chodzi o przedmiot csgo. Teraz numer telefonu, adres e-mail i jego dane są fałszywe. Czy jest jakaś szansa ze policja da radę go znaleźć i postawić do odpowiedzialności karnej. Ten przedmiot csgo było dużo warty i pytam czy mam w ogóle szanse odzyskać chociaż wartość tego przedmiotu a nie jako skin
@Nicles po co drugi watek https://spolecznosc.allegro.pl/t5/początkujący-sprzedawcy/allegro-finanse/m-p/165143#M35330
Wybacz, ale czy ktoś w ogóle miał taki przypadek i czy musi udało odzyskać. Wiesz coś może?