Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Sprzedaję telefon. Dziś otrzymałem wiadomość mailową od spoxsox_official
Nabywca:
[edytowano]
Niby ta osoba kupiła ode mnie telefon. Mam kliknąć w link aby dokonała płatności. Wchodzi się do logowania do mojego banku, lecz tam chcą podania całego hasła. Mój bank nigdy tego nie robi. O dziwo telefon jest cały czas na moim koncie jako nie sprzedany. Nadal można go kupić. Miał ktoś taki problem , bo raczej to oszustwo
Oczywiście oszustwo, jeśli jest link, to na pewno fałszywy
To oszustwo, uważaj.
@Edemiw tak, to jest oszustwo, więc dziękuję Ci za czujność. Czy możesz przesłać mi zrzut tej wiadomości wraz z widocznym adresem nadawcy?
@Edemiw dziękuję i do tej wiadomości dołączona jest faktura?
Tak jest faktura
Dołączam się - dziś ta sama sytuacja - wiadomość od niby kupującego, a po kliknięciu w potwierdź zamówienie pojawia się lista banków, a następnie żądanie podania, poza loginem, także pełnego hasła i danych karty płatniczej. Link do wiadomości:
@bresland Dziękuję za zgłoszenie. Podjęliśmy już odpowiednie kroki wobec wskazanego użytkownika.
Dołączam sie, dzisiaj miałem taką samą wiadomość od użytkownika 3BrownBaker. Jak pobrałem tylko tą fakture to nic sie nie stanie? Nie podawałem żadnych danych.
@Client:110804004 Niestety tego nie mogę zagwarantować. Oszuści cały czas "udoskonalają" swoje metody. Sugeruję, abyś przeskanował swoje urządzenie jakimś antywirusem.
@w_kiwi Ale mi chodziło o to czy nic sie nie stanie z pieniędzmi w banku jeżeli nie podałem danych do karty itp
A podałeś na tej stronie login i hasło do konta? To nie jest strona banku tylko ją udająca.
@pecela Nie wchodziłem na żadną strone banku i nic nie podawałem. Po prostu pobrałem tą "fakture" i nie wiem czy może sie coś stać
Nic nie kliknąłeś, nic się nie dzieje.🤗
Witam, u mnie dzisiaj to samo. UWAGA!!!