anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Czy wiecie, jak anulować zakończoną sprzedaż?

Client:99828975
#1 Nowicjusz

Moje konto zawiera niewłaściwe dane osobowe, w związku z czym nie otrzymam zapłaty.Założyłem drugie konto z tą samą ofertą dla klienta, który nalega, abym anulował sprzedaż na koncie z którego piszę.

oznacz moderatorów
10 ODPOWIEDZI 10

Client:44052296
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Client:99828975 jako sprzedawca nie możesz anulować. Jedynie możesz zwrócić pieniądze.

Dane osobowe muszą być identyczne jak na koncie w banku przypisanym do wypłat.

oznacz moderatorów

#1 Nowicjusz

Dzięx za reakcję.Pierwszy raz coś sprzedaję.Chętny na zakup w **piiip** poprosił mnie o sprzedaż tutaj.Nie pamiętałem, że wiele lat temu dla żartu wpisałem imię i ksywę sąsiada, no i zaklepałem sprzedane, po czym ugrzęzłem w moich danych.Kupujący wybrał opcję za pobraniem, więc  zwrot nie wchodzi w rachubę.Ale chce, abym anulował sprzedaż, co ułatwi mu zakup na drugim, już poprawnym koncie allegro. 

oznacz moderatorów

komis-bell
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Jako sprzedający nie masz możliwości anulowania zakupu. 
Pamiętaj tylko żeby kupujący wysłał ci oświadczenie o odstąpieniu od umowy i z tym wystąp o zwrot opłaty transakcyjnej. 
Jeśli tego nie zrobisz to zostaniesz z prowizją do zapłaty 😉

oznacz moderatorów

#1 Nowicjusz

Dzięx!No właśnie, wygląda na to, że muszę zapłacić za niedokonaną transakcję.Będę molestował o odstąpienie.

oznacz moderatorów

#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Client:99828975 pozostaje tylko napisać wiadomość, że zgadzasz się na anulowanie sprzedaży. Bo systemowo nie ma takiej możliwości.

oznacz moderatorów

#1 Nowicjusz

Wiadomość do klienta, jak rozumiem?

oznacz moderatorów

komis-bell
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Tak. 

oznacz moderatorów

#1 Nowicjusz

O.K. dziękuję.Jutro będę was, stare wygi dopytywał, jak wystąpić o zwrot prowizji.A nie wiecie, dlaczego kupiec mnie tu ściągnął z łoeliksa?Co za różnica?

oznacz moderatorów

KOGIEL_T
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Client:99828975  prawdopodobnie jest to stały użytkownik Allegro i wierzy w moc AOK 

oznacz moderatorów

#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Client:99828975 jak będziesz mieć od kupującego rezygnację z zakupu to może Ci zwrócą opłatę transakcyjną.

oznacz moderatorów