Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Moje konto zawiera niewłaściwe dane osobowe, w związku z czym nie otrzymam zapłaty.Założyłem drugie konto z tą samą ofertą dla klienta, który nalega, abym anulował sprzedaż na koncie z którego piszę.
@Client:99828975 jako sprzedawca nie możesz anulować. Jedynie możesz zwrócić pieniądze.
Dane osobowe muszą być identyczne jak na koncie w banku przypisanym do wypłat.
Dzięx za reakcję.Pierwszy raz coś sprzedaję.Chętny na zakup w **piiip** poprosił mnie o sprzedaż tutaj.Nie pamiętałem, że wiele lat temu dla żartu wpisałem imię i ksywę sąsiada, no i zaklepałem sprzedane, po czym ugrzęzłem w moich danych.Kupujący wybrał opcję za pobraniem, więc zwrot nie wchodzi w rachubę.Ale chce, abym anulował sprzedaż, co ułatwi mu zakup na drugim, już poprawnym koncie allegro.
Jako sprzedający nie masz możliwości anulowania zakupu.
Pamiętaj tylko żeby kupujący wysłał ci oświadczenie o odstąpieniu od umowy i z tym wystąp o zwrot opłaty transakcyjnej.
Jeśli tego nie zrobisz to zostaniesz z prowizją do zapłaty 😉
Dzięx!No właśnie, wygląda na to, że muszę zapłacić za niedokonaną transakcję.Będę molestował o odstąpienie.
@Client:99828975 pozostaje tylko napisać wiadomość, że zgadzasz się na anulowanie sprzedaży. Bo systemowo nie ma takiej możliwości.
Wiadomość do klienta, jak rozumiem?
Tak.
O.K. dziękuję.Jutro będę was, stare wygi dopytywał, jak wystąpić o zwrot prowizji.A nie wiecie, dlaczego kupiec mnie tu ściągnął z łoeliksa?Co za różnica?
@Client:99828975 prawdopodobnie jest to stały użytkownik Allegro i wierzy w moc AOK
@Client:99828975 jak będziesz mieć od kupującego rezygnację z zakupu to może Ci zwrócą opłatę transakcyjną.